OB PIRANSKI CESTI BODO UREDILI KOLESARSKO IN PEŠPOT: Finančno bo projekt podprla vladna služba za razvoj

Koper

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt ureditve kolesarske in pešpoti ob Piranski cesti v Kopru. Projekt v vrednosti dobrih 190.000 evrov bo kohezijski sklad podprl z nekaj manj kot 108.000 evri, so sporočili iz sklada.

Namen projekta je zagotavljanje večje prometne varnosti pešcev in kolesarjev, zmanjševanje negativnih vplivov motornega prometa na okolje ter spodbujanje trajnostne mobilnosti in uporabe koles za vsakodnevna opravila kot alternative avtomobilskim prevozom.

V okviru projekta bodo uredili kolesarsko in pešpot ob Piranski cesti na odseku od Kanala Grande do krožnega križišča Zeleni Park. Investicija zajema ureditev kolesarske in pešpoti v dolžini 502 metrov v obe smeri, izvedbo namakalnega sistema za zalivanje zelenic in vodovodnega priključka, zasaditev na manjkajočih mestih v zelenicah ter postavitev urbane opreme, kot so nadstrešnica, stojala za kolesa, koši za smeti in pitniki.

Koprski občini dobrih 12, 5 milijona evrov

Omenjeni projekt je le eden izmed mnogih, za katere je Mestni občini Koper iz naslova mehanizma celostnih trajnostnih naložb (CTN) skupaj pripadlo dobrih 12,5 milijona evrov ter obsegajo predvsem rešitve s področja mobilnosti in ureditve rekreacijskih površin.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija