KONEC DOLGEGA ČAKANJA NA OPERACIJE? Ortopedski oddelek se vrača na staro lokacijo

Goriška

Ortopedski oddelek šempetrske bolnišnice bo predvidoma v ponedeljek začel s polnim obsegom dela na svoji prejšnji lokaciji v stari stavbi bolnišnice. S problematiko se je svet zavoda podrobneje seznanil na izredni seji v ponedeljek, na kateri je vodstvu bolnišnice naročil pripravo poročila o vplivu covida-19 tudi na druge programe.

Šempetrska bolnišnica je v epidemiji covida-19 imela v prostorih, kjer sicer deluje ortopedski oddelek, urejene prostore za zdravljenje bolnikov s covidom-19, ortopedska dejavnost pa se je v omejenem obsegu izvajala na drugi lokaciji, v delu sedme etaže v novi bolnišnični stavbi. Po zaprtju covidnega oddelka 14. junija se zdaj v šempetrski bolnišnici pripravljajo na selitev ortopedskega oddelka nazaj na staro lokacijo.

"Poteka razkuževanje prostorov in druge priprave, dobili smo podatke, da se ortopedska dejavnost lahko polno odpira s ponedeljkom in da se v prihodnje, ko bo dokončan novi covidni oddelek, ne predvideva več selitve ortopedije," je po ponedeljkovi izredni seji sveta zavoda danes za STA povedala predsednica sveta zavoda Metka Jelinčič Maraž.

Širšo razpravo o razmerah je sprožil predstojnik oddelka za ortopedijo šempetrske bolnišnice Danijel Bešič Loredan, ki se je v odprtem pismu v začetku prejšnjega tedna opravičil javnosti za po njegovem mnenju nedopustno dolgo čakanje na operacije, opisal je razmere in poudaril, da so nanje večkrat opozorili vodstvo bolnišnice.

"Res je nenavadno, če ne celo bizarno, da moramo zdravniki s celotno ekipo vodstvo zavoda prositi, da lahko normalno opravljamo svoje delo v dobrobit pacientov. Tega kot predstojnik, kot zdravnik in kot človek, preprosto ne znam razumeti in ne morem sprejeti," je zaključil pismo predstojnik ortopedije šempetrske bolnišnice.

Predsednica sveta zavoda je danes povedala še, da je glede na situacijo, s katero so se seznanili, od vodstva bolnišnice zahtevala, da za eno od naslednjih sej pripravi poročilo o tem, kakšen je bil izpad vseh dejavnosti v času epidemije covida-19, kje je bil največji in kako se bo to reševalo, je še povedala predsednica sveta zavoda.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija