KARANTENA TIK OB NAŠI MEJI PRIPRAVLJENA: Ključe vojašnice pri Lazaretu so predali v sredo

Trst

Vojašnica na italijanski strani mejnega prehoda Lazaret je pripravljena na sprejem okuženih s koronavirusom iz Furlanije - Julijske krajine (FJK). Kot na spletni strani poroča tržaški dnevnik Il Piccolo, so ključe objekta z 41 ležišči pristojnim zdravstvenim oblastem predali v sredo, ne navaja pa, kdaj naj bi sprejel prve bolnike. Vojašnica pri Lazaretu je eden od treh objektov, ki so v FJK predvideni za karanteno okuženih z novim koronavirusom. Ostala dva sta v Tricesimu in v kraju Pasian del Prato blizu Vidma.

Županja Milj Laura Marzi je po pisanju časnika pojasnila, da so se za vojašnico pri Lazaretu odločili, ker gre za objekt, ki je dokaj izoliran in ker trenutno ni v uporabi, je bil pa že primeren za bivanje ter je potreboval le nekaj prilagoditev.

Po poročanju italijanske radiotelevizije Rai so v FJK po najnovejših podatkih okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 23 ljudeh. Zaradi epidemije so v tej italijanski deželi do 3. aprila odpovedali vse javne in zasebne dogodke, na katerih ni dovolj prostora, da bi sodelujoči lahko spoštovali varnostno razdaljo enega metra. Šole vseh stopenj in univerze ostajajo zaprte do 15. marca, odpovedali so tudi vse šolske in izobraževalne izlete in potovanja, še poroča Rai.

Zaradi koronavirusa so v skladu z odločitvijo italijanske vlade do 15. marca zaprti vrtci, šole in univerze po vsej Italiji. Ukrep zadeva skoraj 10 milijonov šolarjev in študentov

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija