ISTRA KOT NOVA TOSKANA ZA MILENIJCE? Tako napovedujejo Britanci

Istra

Britanski The Guardian napoveduje, da bi hrvaška Istra lahko postala Toskana za milenijce. Časopis v prispevku, ki je izšel pred nekaj dnevi, na dolgo in široko opeva naravne lepote Rovinja, hrano in tamkajšnji način življenja.

Novinarka v članku, ki je izšel v britanskem dnevnem časopisu The Guardian, hvali hrvaško Istro, polno prekrasnih otokov, zalivov in slikovitih krajev ter jo označi za novo Toskano. Posebno pozornost nameni Rovinju, njegovim čednim ozkim uličicam, številnim slaščičarnam in prikupnim mačkam, ki se sončijo na toplem soncu. Novinarka navede tudi, kako najboljše doživeti to mesto – vanj morate pripluti po morju.

Istra je polotok v obliki srca na severozahodu Hrvaške, znana predvsem po tartufih in prelepi obali. 'Toskana za milenijce' ima občutno nižje cene, zato privlači veliko mlajše turiste kot italijanska destinacija, ugotavlja britanska novinarka.

Novinarka britanskega časopisa je navdušena nad preprostim načinom življenja v Istri, ki po njeno obsega kopanje, sladoled, gozd in ribe ter se sprašuje, če to ni popolna destinacija za dopust. V le enem dnevu se namreč turisti lahko odpravijo na več izletov, iščejo tartufe, poslušajo koncert v 'gladiatorski' areni in še uživajo na plaži, piše Glas Istre. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija