GROZIL V KOPRSKEM LOKALU: Padale so zmerljivke in žalitve

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so od petka, 3. januarja, do danes intervenirali v 113 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 315 klicev. Obravnavali so 20 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in eno nesrečo z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali sedem vlomov in sedem tatvin. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali sedemkrat.

V petek popoldne je v koprskem lokalu grozil, žalil in zmerjal goste pijan 44-letnik. Na kraju ni upošteval ukaza policista in je še vedno kričal, zato mu je bilo odrejeno pridržanje. Sledi plačilni nalog.

V petek ob 11.25 je bila prometna nesreča v Strunjanu. 19-letnega voznika osebnega avtomobila je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v ovinku zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v vozilo 71-letnika. Oba sta bila lažje poškodovana in sta na kraju odklonila nadaljnjo zdravniško pomoč v izolski bolnišnici. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Zvečer pa je 44-letni voznik z mopedom v Strunjanu zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal desno izven vozišča in čez bankino, nato pa v jarek, kjer je padel. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega je odklonil. Sledi mu obdolžilni predlog.

Na Manžanu je v soboto nekdo vlomil v hišo in ukradel več kosov zlatnine, ur in drugega nakita.

Ob 11.40 je v Seči zaradi neprilagojene hitrosti padel kolesar. Alkotest je bil negativen, zatem pa je zavrnil postopek za prepoznavo simptomov, ki so posledica prepovedanih drog in odrejen strokovni pregled. 45-letni Koprčan je želel nadaljevati z vožnjo, kar pa so mu policisti prepovedali. Ker ni upošteval prepovedi, so mu odredili pridržanje. Izdan mu bo plačilni nalog.

V Kortah je nekdo domačinu ukradel avtomobilsko prikolico – lahki priklopnik znamke PONGRATZ, sive barve, leto izdelave 2006, z registrsko tablico H6-78 KP. Prikolica je vredna 1500 evrov.

Včeraj popoldne so policisti na mejnem prehodu Starod na avtobusu obravnavali potnico, državljanko Kosova, ki se je izkazala s ponarejeno osebno izkaznico, v prtljagi pa je imela originalne dokumente. Med postopkom obravnave kaznivega dejanja je izrazila namero po vložitvi prošnje za mednarodno zaščito, zato so jo odpeljali v azilni dom.

Zvečer so policisti dobili prijavo, da v Sežani tujec nasilno berači. Izsledili so 36-letnega državljana Madžarske, ki je domačina na vsiljiv in žaljiv način nadlegoval z beračenjem. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V Izoli je nekdo vlomil v stanovanje, iz katerega ni nič ukradel.

Na območju PU Koper so policisti od petka, 3. januarja, od 6. ure, do danes, 6. januarja, do 6. ure, obravnavali 40 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško. Policisti PP Koper so obravnavali 28 oseb, PP Ilirska Bistrica šest oseb in PP Piran prav tako šest oseb.

V petek popoldan so policisti pri Hrvojih ustavili osebni avto francoske registracije, ki ga je vozil državljan Maroka z urejenim statusom v Franciji. V vozilu sta bila njegova otroka s francoskimi dokumenti in moški brez dokumentov, za katerega so najprej trdili, da je državljan Palestine, izkazalo pa se je, da je državljan Maroka, ki je prestopil mejo nelegalno. Vrnjen je bil na Hrvaško. Prav tako je bila državljanu Maroka s statusom v EU izrečena globa zaradi pomoči pri ilegalnem prehodu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija