GROZLJIVA TRAGEDIJA, KAKRŠNE NE POMNIJO: V avtobus trčili trije tovornjaki, vmes pa še avto (FOTO, VIDEO)

Kronika

V nedeljo zjutraj se je na avtocesti v ameriški zvezni državi Pensilvanija okoli 50 kilometrov vzhodno od Pittsburgha prevrnil avtobus poln potnikov, v katerega sta potem trčila dva tovornjaka s polpriklopnikom, vanju še en podoben, vmes pa se je znašlo še osebno vozilo. Umrlo je pet ljudi, 60 pa jih je bilo ranjenih.

Policija v Pensilvaniji še preiskuje ozadje nesreče, vodi pa jo Nacionalni odbor za varnost v prometu, saj na zahodu Pensilvanije tako hude nesreče ne pomnijo. Cesta je bila malce mokra, vendar ledu ni bilo. Kaže, da je avtobus prehitro pripeljal po hribu navzdol v ovinek.

Avtobus podjetja iz New Jerseyja je bil na poti iz Rockawayja v New Jerseyju v Cincinnati v Ohiu. Na avtocesti v Pensilvaniji ga je v ovinku na hribu zaneslo in se je prevrnil, nakar je prišlo do verižnega trčenja s tremi tovornjaki, med katerimi je bil tudi eden dostavnega podjetja Fedex, iz katerega so na vse strani leteli paketi.

Zaradi nesreče je bil promet na avtocesti Pensilvanija zaprt v obe smeri vse do nedelje zvečer. Na avtobusu so bili potniki, ki so se večinoma vračali s prazničnega obiska v New Yorku in okolici. Med ranjenimi so osebe stare od sedem do 67 let. Trčenje bi bilo lahko še hujše, vendar zgodaj zjutraj v nedeljo ni bilo veliko prometa.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija