OSMOLJENCI IN SLAVLJENCI ZLATIH GLOBUSOV: Absolutni zmagovalec prestižnih kategorij Tarantino (FOTO)

Svet

Združenje tujih dopisnikov Hollywooda je na 77. podelitvi filmskih in televizijskih nagrad zlati globus najbolj razveselilo Quentina Tarantina, čigar film Bilo je nekoč...v Hollywoodu je pobral tri zlate globuse v prestižnih kategorijah, povsem praznih rok pa je ostal Martin Scorsese s filmom Irec.

Bilo je nekoč...v Hollywoodu je bil razglašen za najboljši celovečerni film v kategoriji muzikalov ali komedij, Tarantino je dobil zlati globus za scenarij, Brad Pitt pa ga je dobil za najboljšo moško stransko vlogo v muzikalu ali komediji, pri čemer je ugnal konkurenco velikanov, kot so Anthony Hopkins (Dva papeža), Al Pacino in Joe Pesci (Irec) ter Tom Hanks (A Beautiful Day in the Neighborhood), ki je na podelitvi sicer prejel nagrado za življenjsko delo Cecil B. Demille.

Zgodba z bojišča prve svetovne vojne z naslovom 1917 je dobila zlatega globusa za najboljši celovečerni dramski film. Britanec Sam Mendes je za isti film prejel režiserski zlati globus, ob prejemu nagrade pa je snel kapo Scorseseju, ki je bil nominiran za Irca v isti kategoriji, z besedami, da je največji režiser med vsemi nominiranci. Joaquin Phoenix je po pričakovanju osvojil zlati globus za najboljšo moško vlogo v dramskem celovečercu Joker.

Na podelitvi, ki jo je že petič vodil Ricky Gervais, so nagrajevali tudi televizijsko produkcijo. V kategoriji televizijskih serij ali filmov je slavil Černobil, za najboljšo komično serijo je bila nagrajena Fleabag, za najboljšo dramsko pa je bila razglašena serija Nasledstvo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija