EKSTREMNE SEKS FOBIJE: Zaradi nekaterih je spolnost otežena

Trendi

Nekateri ljudje se bojijo stvari, ki marsikomu nikoli ne bi padle na pamet. Najbolj nenavadne fobije vključujejo neracionalni strahove, povezane s spolnostjo. Nekateri se bojijo poljubljanja, trdega penisa, pogovorov o seksu ... Seks fobije lahko povzročijo resne težave in mnogim preprečijo kvalitetno spolno življenje.

Medomalakufobija 

Pri tej fobiji gre za strah pred izgubo ali nezmožnostjo doseganja erekcije. Strah pred erektilno disfunkcijo lahko pri moškem povzroči povečano potenje, slabost, tresenje telesa, pospešen srčni utrip, izgubo sape oziroma panični napad.

Gimnofobija

V medicinskih učbenikih jo opisujejo kot nenormalen in trajen strah pred goloto. Ljudje s to motnjo občutijo napetost in strah, čeprav vedo, da je njihovo vedenje neracionalno. Ves čas se bojijo, da se bo pred njimi pojavil nekdo brez oblačil. Poleg tega se bojijo tudi lastne golote.

Medortofobija

Strah pred penisom v erekciji.

Partenofobija

Gre za strah pred devicami in mladimi dekleti. Številni moški sanjarijo o mladih in nedolžnih dekletih, ljudje, ki trpijo za to vrsto fobije, pa se jih izogibajo v velikem loku.

Filemafobija

Pri tej fobiji je prisoten strah pred poljubi. Lahko se razvije iz travme ali strahu pred slabim zadahom ali prenašanjem bakterij.

Erotofobija

Gre za strah pred pogovori o seksu. Tisti, ki se tega bojijo, se o seksu ne pogovarjajo in celo ne berejo o spolnosti.

Malaksofobija

Za to fobijo je značilen strah pred predigro in intimnostjo. Posledično ti ljudje ne prenesejo nikakršnega crkljanja.

Spolna klavstrofobija

Običajna klavstrofobija je strah pred zaprtimi prostori, spolna pa vključuje strah pred spolnim odnosom v zaprtem prostoru.

Oneirogmofobija

Gre za iracionalen strah pred mokrimi sanjami. Lahko je tako izrazit, da posamezniki, ki jih muči ta fobija, sploh nočejo spati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  16 .05. 2022 ob  00: 58
-2
Utrujafobija,sitnofobija,nestekamfobija...