DVA KANDIDATA ZA DIREKTORJA NIJZ: Pretnar kandidaturo napovedal, se je prijavil tudi Krek?

Slovenija

Na razpis za direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) sta prispeli dve prijavi, so povedali na NIJZ. Napovedali so, da se bodo člani sveta zavoda z njima seznanili na sobotni seji.

Gorazd Janez Pretnar

Svojo kandidaturo je potrdil mikrobiolog iz Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano Gorazd Pretnar.

Javno se ugiba tudi o kandidaturi Milana Kreka, ki zdaj vodi območno enoto NIJZ v Kopru in se je v zadnjih tednih večkrat pojavil na vladnih novinarskih konferencah, namenjenih predstavitvi aktualnih podatkov o epidemiji covida-19. A Krek tega ni ne potrdil in ne zanikal. Kot je dejal, podobno kot mediji čaka na presojo glede novega direktorja. "Morda sem se pa zdaj res prijavil," je pripomnil.

Milan Krek

Novega direktorja NIJZ iščejo po tistem, ko je vlada s tega položaja v marcu razrešila Nino Pirnat. Od takrat je inštitut kot v. d. direktorja vodil Ivan Eržen. Slednji se je konec marca kritično odzval do zaostrovanja omejevalnih ukrepov za boj proti novemu koronavirusu, za katere se je odločila vlada, zato se je ugibalo, da bi svet zavoda utegnil Eržena razrešiti. A je svet, katerega člane je vlada nedavno zamenjala, nato napovedal razpis za imenovanje direktorja s polnimi pooblastili.

Kandidati so se morali sicer prijaviti do sobote. Kandidat za direktorja mora imeti visoko izobrazbo ustrezne zdravstvene smeri. Med pogoji je svet NIJZ v razpisu še navedel, naj ima kandidat najmanj deset let delovnih izkušenj, od tega pet let na vodilnem položaju. Prijavi pa so kandidati morali priložiti tudi program dela in razvoja zavoda za obdobje štiriletnega mandata.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija