ČAKAMO NA OHLADITEV: Danes bo na Obali majhna možnost padavin, a konkretnejša osvežitev prihaja

Slovenija

Danes bo sprva delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo do pretežno oblačno. V notranjosti države bodo nastajale plohe in nevihte, ki se ponekod lahko zavlečejo v noč. Možno bo tudi kakšno krajevno neurje. Zapihal bo severovzhodni veter, zvečer na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 26 do 32 stopinj Celzija, so napovedali na Agenciji za okolje.

"Plohe in nevihte se bodo začele pojavljati zgodaj popoldan. Najprej na SZ in S Slovenije, potem v osrednji Sloveniji, na JV in SV države. Tu bodo predvidoma lahko krajevno močnejše," je za naš portal napovedal Valter Grizančič s portala ciklon.si. Njabolj intenzivno dogajanje se pričakuje po 16. uri in do okrog 21. ure. 

Na Obali bo v torek, 2. julija, majhna možnost padavin. (Avtor grafike: Valter Grizančič)

Kdaj bomo na Obali dočakali konkretnejšo osvežitev?

Po Grizančičevih besedah se bodo na Obali danes in v sredo nadaljevale podobno visoke temperature, kot so bile ponedeljkove. "Bo pa kakšen oblak več med popoldnevom. V zaledju lahko nastane tudi kakšna ploha. Ob morju ni izključena kakšna ploha v noči na sredo in predvsem v noči na četrtek, tedaj lahko tudi v obliki neviht," pojasnjuje.

V četrtek in petek bomo imeli na Obali za stopinjo ali dve nižje temperature kot v dnevih pred tem. V soboto bo vreme precej nestabilno, tudi ob morju, namerili pa bomo med 28 in 30 stopinj Celzija, napoveduje vremenoslovec. "Potem ni videti posebne vročine nekaj dni, temperature bodo mormalne za ta čas, občasno tudi pod 30 stopinj Celzija. Po državi in občasno tudi v slovenski Istri bo vreme spremenljivo," je še dodal Grizančič.

Opozorilo: Na Primorskem je velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Obeti: V sredo in v četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem v popoldanskem času bo nastalo nekaj ploh in neviht. Vročina bo nekoliko popustila.

Vremenska slika: Nad južno Evropo in Sredozemljem še vztraja območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se od severa počasi bliža Alpam. Pred njo k nam od jugozahoda doteka zelo topel in še razmeroma suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno jasno, popoldne bodo v Alpah posamezne nevihte. V torek bodo v krajih severno od nas že dopoldne nastajale plohe in nevihte, drugod se bodo pojavljale predvsem popoldne in zvečer. Ob Jadranu bo večinoma sončno, proti večeru bo zapihala šibka do zmerna burja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija