OSTAJA V HIŠNEM PRIPORU: Nemški kapitanki grozi do deset let zapora

Kronika

Nemška kapitanka reševalne ladje Sea Watch 3 Carola Rackete ostaja v hišnem priporu. Sodišče v mestu Agrigento na Siciliji je danes zvečer preložilo odločitev o morebitnem zapornem nalogu. Kapitanko je pred tem zaslišala preiskovalna sodnica, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA.

Racketejeva v noči na soboto ni upoštevala prepovedi italijanskih oblasti in je z ladjo po večdnevnem plutju brez cilja po Sredozemskem morju vplula v pristanišče na italijanskem otoku Lampedusa. Kot je pojasnila, je v pristanišče vplula, ker se je bala, da bodo migranti na ladji poskakali v morje. Pri tem je prišlo do nevarnosti trka med reševalno ladjo in patruljnim čolnom.

31-letni kapitanki italijanske oblasti očitajo pomoč pri nezakonitem priseljevanju, kršitev pomorskega prava ter upiranje državnim organom, ker ni upoštevala navodil vojaških ladij. Grozi ji zaporna kazen od treh do deset let. Pred preiskovalno sodnico se je danes opravičila, ker je v nevarnost spravila patruljni čoln.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  02 .07. 2019 ob  16: 50
@drek, sem vedel ja dovolj dobro, že takrat je bilo možno prebrat po tujih revijah o brezdomcih v Ameriki, precej sem jih videl iz prve roke po Italiji, ker sem precej vozil, ... in sem vedel kaj imamo pri nas. Seveda pa je iluzorno pričakovat, da boš pri 20 ali 25 letih razumel vse ozadje. Vendar dovolj dobro. In kar zadeva tvojo diktaturo, realne svobode in demokracije smo imeli več kot danes. Razen, če si bogat danes.
Religija je vsaka zlo, vendar ta hip na veliko prednjači islam, se tudi najhitreje širi, njegovo največje orožje ta hip je blazna nataliteta. Dosti je tudi normalnih, ampak, ko enkrat slabi presežejo določeno kritično točko, se sfuzla vsem. V stotinah milijonov skoraj so takrat skandirali smrt zahodu, zažigali ambasade, ... zaradi nekih brezveznih vinjet. Kaj takega ni imelo krščanstvo verjetno vsaj 500 let. Zato v praski ni isti q...
Kapitanka NE del zastonj, imajo dobre plače, zbrali so iz raznih "donacij" milijone in milijone, nekaj je šlo za nakup ladij, za plače, gorivo, .... No, seveda ne morem izključit, da niso vmes tudi idealisti in morda je tudi ona.
Ko sem o kuhani žabi je bilo v smislu, da bi se ljudje v nekdnjih časih že uprli, tako pa kar gre, čeprav je milijarderjev vedno več, milijarde pa vedno bolj revne. Ampak očitno še vedno predobro vse skupaj.
Drek |  02 .07. 2019 ob  15: 40
td | 02 .07. 2019 15: 26 Napise in rece se POSEBEJ.
Ce se hoces borit proti islamu, bori se proti krscanstvu. So isti quarc. Niste bili levicarji, bili ste mladina v levicarski diktaturi. Ce bi bili levicarji tipa delovne brigade, bi brezpogojno podpirali skvoterje bilo kje se pojavijo. Se mi ne zdi,da ste v casu skvotanega Argota bili za skvoterje.
Btw. sem ze dal primer: kapetanka dela zastonj in zastavi svojo svobodo za migrante. Altroche delovne brigade.
Drek |  02 .07. 2019 ob  15: 37
td | 02 .07. 2019 ob 15: 27 Z vsemi s katerimi sem se pogovarjal o temu so rekli ,da so sli za zurko. Zaradi punc, predvsem. Torej ti si takrat vedel kaj je socializem, kaj komunizem, kaj je kapitalizem? Si vedel,da v kapitalizmu, ni delovnih brigad? SI vedel kaj je kapitalizem
Ce bi to vedel ,ne bi sedaj napisal ,da nas je kapitalizem skuhal v hladni vodi, kajti vi Jugolaviji so zmeraj svarili proti imperializmu kapitalizma, torej bi morali vsi po vrsti vedeti kaj nas caka.
Blodnje so dojemane kot take, le od omejene pameti.
td |  02 .07. 2019 ob  15: 27
@Drek | 02 .07. 2019 09: 04, kot vedno blodiš v tri dni in nekaj na omejeno pamet .... še kako smo takrat dobro vedeli vsaj polnoletni zakaj imamo brigade in da delamo za svojo državo. Zato je vse funkcioniralo, je bil zagon, želja, .... tega danes ni. Kapitalizem nas je skuhal v na začetku hladni vodi, kot žabo.
td |  02 .07. 2019 ob  15: 26
@eho, top si povedal, še posebaj glede današnjih recimo "nenavadnih" levičarjih. Pravi smo bili v času mladinskih brigad, tudi takratna oblast je bila res socialistična. Pa niti ni toliko problem od kje bi bili migranti, kot je imet izprane glave z eno zelo strupeno religijo. Je bilo tudi krščanstvo nekoč, ampak vmes je šlo mimo vsaj 500 let, pri tej drugi pa se je čas ustavil v letu 700.
Drek |  02 .07. 2019 ob  14: 18
Darko | 02 .07. 2019 10: 24 : Btw. Hribar je celinec. Ce bi bil primorec bi vedel, da mi smo bili slovenci ze dosti pred osamosvojitvijo. Brez primorske nebi obstajala Slovenija (gor so bili vsi domobranci, belogardisti in izdajalci)
Drek |  02 .07. 2019 ob  14: 15
Darko | 02 .07. 2019 ob 10: 24 : Btw, si mislu ustavo iz leta 1974 ne? Glede na to ,da je Kardelj umrl leta 79. Se dobro ,da si naredil izpit.
Drek |  02 .07. 2019 ob  11: 10
Darko | 02 .07. 2019 ob 10: 24 :
Torej?
Ce si funkcionalno pismen, bos razumel, da je namen omenjanja Jugoslovanske ustave , pokazati kaksno paradoksalno razmiljanje ima Eho, ko se pocuti moralno superiornega ker je v socialisticni Jugoslaviji sodeloval pri delovnih brigadah, zagovarja pa teorije ki so zrastle na zelnjiku okupatorja.
Darko |  02 .07. 2019 ob  10: 24
Drek. jaz Ustave SFRJ nisem samo prebral, ampak sem tudi naredil izpit iz ustavnega prava. ravno zaradi tega, ker je Kardelj dosegel, da smo v ustavo iz l. 84 zapisali, republika SRSlovenija je država, smo se lahko osamosvojili in postali samostojna država in kot bi rekel prof. Tine Hribar, Slovenci, ne državljani RS, nacija.
Drek |  02 .07. 2019 ob  09: 06
Btw ta edini pravi zakon na katerega se sklicujes, se klice Blut und boden in je bil slogan nacisticne nemcije.
Mama mija kaksen ignorant in zblojenec si ti.

Zdaj pa pejdi nazaj jokat kako si star in si zafukal zivljenje.
Drek |  02 .07. 2019 ob  09: 04
Eho | 02 .07. 2019 ob 01:18: Ti si kopal kanale , ker je bilo tako organiizarno v Jugoslaviji, ne zako ,ker si bil levicar. Sploh nisi vedu za kaj se gre. Po isti logiki je pa levicarka kapitanka, glede na to ,da kar dela ,dela zastonj in prostovoljno.

Nemcija nemska, italija italijska....Ja zato v Jugoslaviji so se mesale narodnosti in preseljevale po celi Jugi. Si bral kdaj Jugoslovansko ustavo? Koncni cilj yu socializma je bil UKINJENJE DRZAV.

Ti si res zblojen, prav nimas pojma o cem govoris.

To ,da bi jo ti poslal med najtezavnejse prebeznike,mi zveni kot kar je nekdo zakrical kapetanki, ko je stopila iz ladje: "Mi auguro che ti violentino"
Eho |  02 .07. 2019 ob  01: 18
Evropa z lahkoto strokovno pomaga recimo nekaj milijonom prebežnikov, vse kar pa je mnogo več od tega, ter celo zgolj prepuščeno ulicam Evrope ni dobro za prebežnike...Tega bi se morali zavedati vsi lažni levičarji....zame so levičarji tisti, ki smo nekoč zastonj kopali kanale na omladinskim radnim akcijam, česar današnji levičarji ne počnejo, tudi zato so lažni levičarji....
1