Burger King se želi širiti po Sloveniji

Veriga restavracij s hitro prehrano Burger King, ki je na slovenskem trgu navzoča od lanske pomladi, se želi širiti po državi. V petih letih naj bi število lokalov doseglo dvomestno številko, je danes v Ljubljani povedala direktorica franšize Mateja Zavadlal. Še posebej si želijo v mestna središča.

Franšizo za Burger King v Sloveniji vodi Sportina Group oz. podjetje Gastronik. Kot je povedala njegova direktorica, so se bili že ob odprtju prve restavracije odločeni širiti, vendar se je proces zaradi prestrukturiranja Burger Kingovega poslovanja na evropskem trgu začasno ustavil. Zdaj so ga spet pospešili, še posebej pa načrtujejo odprtje lokalov v središčih večjih slovenskih mest ter tipa drive-in.

Zadovoljni z obiskom od odprtja prve restavracije

Prvo restavracijo Burger King v Sloveniji so odprli marca lani v ljubljanskem nakupovalnem središču City park. V njej dela ekipa 30 redno in honorarno zaposlenih ljudi in Zavadlalova je z njenim poslovanjem zelo zadovoljna.

Da bi privabili še več novih kupcev, so v novembru v sodelovanju s spletnim portalom 1nadan.si organizirali promocijsko akcijo, v kateri so po ceni 1,99 evra oz. z 61-odstotnim popustom ponudili nakup bona za sendvič po izbiri in krompirčka. Odziv je bil izjemen, v desetih dneh so prodali 35.000 kuponov, kar je za spletni portal 1nadan.si nov rekord v skupinski prodaji.

"Akcija je uspela, pridobili smo nove kupce in izkazalo se je, da si Slovenci želijo Burger Kinga," je ocenila Zavadlalova. Še posebej je zadovoljna, da so kupone kupovali ne le Ljubljančani temveč tudi prebivalci drugih krajev, ki se želijo vračati.

Več iz rubrike Gospodarstvo:

Vinjete za 2013 modrozelene barve

Vodstvo Telekoma odstavilo odgovornega urednika Siol.net Vinka Vasleta

Država bo pogojno sodelovala pri dokapitalizaciji Cimosa

Deli novico:

the_accountant |  05 .12. 2012 ob  08: 02
Burger king..? Ne hvala! Pozivam vse wannabeje gostince, da ponudijo raje kot hitro prehrano domačo joto, bobiče, pleskavico s čebulo in kajmakom..!