34-LETNI IZOLAN SE JE SPRAVIL NAD BIVŠO: Potrebna je bila intervencija policistov

Kronika

V ponedeljek ob 10.40 je v Izoli prišlo do spora, pri čemer je 34-letni moški žalil in grozil bivši partnerki. Policisti, ki so intervenirali na kraju, so mu izdali plačilni nalog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Vse fotografije so simbolične.

Ob včerajšnji kontroli prometa so policisti na Tribanski cesti v Kopru zaustavili voznika osebnega avtomobila Seat. Ugotovljeno je bilo, da ga je vozil 54-letni moški brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Moški je v postopku odklonil tudi strokovni pregled na mamila. Sledi obdolžilni predlog.

V Prestranku sta danes ob 00.24 dva neznanca vlomila v trgovino. Po prvih ugotovitvah sta v trgovino vstopila skozi okno in iz notranjosti ukradla večjo količino cigaret. Podjetje je oškodovano za približno 4000 evrov. Policisti opravljajo ogled in zbirajo obvestila. Po končani preiskavi bo zoper storilca podana kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so od ponedeljka od 6.00 do danes do 6.00, obravnavali osem oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Policisti Policijske postaje (PP) Ilirska Bistrica so v Dolenjah pri Jelšanah obravnavali enega državljana Palestine, policisti PP Koper pa pri Rakitovcu sedem državljanov Afganistana.

Zaenkrat nihče od njih ni izrazil želje za mednarodno zaščito, zato bodo po zaključenih postopkih vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

29 nujnih primerov v zadnjih 24 urah

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah posredovali v 29 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 136 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, pri katerih je nastala premoženjska škoda. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom v poslovni prostor in eno tatvino. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v enem primeru.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija