V NAPADU NA PUSTNO POVORKO POŠKODOVANIH 18 OTROK: Tožilstvo uvedlo preiskavo zaradi poskusa uboja

Kronika

Število poškodovanih v nemškem kraju Volkmarsen, kjer je v ponedeljek v pustno povorko z avtomobilom zapeljal 29-letni Nemec, je po zadnjih podatkih preseglo 50, med njimi je 18 otrok. Kot je danes sporočila policija, jih je 35 še vedno v bolnišnici, 17 so jih oskrbeli ambulantno. Motiv še vedno ni znan.

Policija danes ob tem ni sporočila, kakšna je stopnja poškodb pri otrocih ter ali so med tistimi, ki so jih odpeljali v bolnišnico, tudi huje poškodovani, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Volkmarsnu na severu nemške zvezne dežele Hessen je v ponedeljek 29-letni domačin z avtomobilom zapeljal v množico. Policija je takrat sporočila, da je bilo poškodovanih približno 30 ljudi, od tega tretjina otrok. Po navedbah očividcev naj bi 29-letnik v množico zapeljal z veliko hitrostjo in naj bi namerno iskal prav otroke. Policija je 29-letnika nemudoma po dogodku aretirala.

Tožilstvo je uvedlo preiskavo zaradi poskusa uboja. Indicev, da naj bi šlo za politično motivirano kaznivo dejanje, zaenkrat ni.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija