ZNANA GLASBENIKA NA ODRU S POLICISTI: Pripravljajo že četrti koncert za vzorne voznike (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Policijski orkester bo zvečer že četrtič nastopil na koncertu za vzorne voznike, ki so v lanski preventivni akciji Slovenija piha 0,0 napihali 0,0. Policistom se bosta na odru Centra urbane kulture kino Šiška pridružila Tokac iz skupine Dan D in Neisha, so sporočili z ministrstva za zdravje.

Neisha in Tokac

Akcija Slovenija piha 0,0 je potekala lani med 4. in 10. novembrom ter 2. in 20. decembrom. V tem času so policisti razdelili okoli 10.000 kuponov, vozniki pa so z njimi sodelovali v žrebu za vstopnice.

V prazničnem času je varnost na cestah posebej ogrožena. Zato je ozaveščanje o nevarnostih vožnje pod vplivom alkohola ali drugih psihofizičnih substanc v tem času še posebej pomembno, so zapisali. Največ prometnih nesreč z alkoholom se zgodi ob vikendih. Pogostejše so pomladi in poleti ter v obdobju martinovanj in v prednovoletnem času.

VAJE SO USPELE ???????????? Simfonije niso samo v glasbi, ampak tudi v medsebojnem ujemanju. Zato se za uigran koncert Policijskega orkestra, Neishe in Tokca ni za bati. Komaj čakamo na sredo ????

Objavil/a Slovenija piha 0,0 dne Ponedeljek, 13. januar 2020

Policisti so tako lani med 4. in 10. novembrom odredili 13.182 alkotestov. Med testiranimi je bilo vinjenih 374 voznikov. Začasno so odvzeli 356 vozniških dovoljenj, pridržali pa so osem voznikov. Med 1. in 31. decembrom pa so policisti odredili 22.415 alkotestov, 784 voznikov pa je bilo vinjenih. Začasno so odvzeli 644 vozniških dovoljenj, pridržali pa so 38 voznikov.

Na motorične sposobnosti voznikov vpliva že en kozarec zaužitega alkohola. Vinjeni vozniki imajo slabšo sposobnost zaznavanja, napačno presodijo razdaljo med objekti, upočasni se reakcijski čas in zoži pa se tudi zorni kot. Zato je tveganje za povzročitev prometne nesreče večje.

NE POZABI, ZA VOLANOM PIHAJ 0.0 IN OSVOJI KONCERT

[#5 VEMO DA NE SMEMO ... ] in se tega ne gremo, ker veseli december je tu, za volanom 0.0 naj bo. Ker si odgovoren te nagradimo še z brezplačnim obiskom koncerta, ki bo 15.jan. ????????Policijski orkester z gostoma, Tomislavom Jovanovićem Tokcem (Dan D) in Neisha v Kino Šiška @slovenijapiha00

Objavil/a Slovenska policija /The Slovenian police dne Sreda, 20. november 2019

Akcija Slovenija piha 0,0 je namenjena ozaveščanju o škodljivosti uporabe alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi, ki poslabšajo sposobnosti za varno vožnjo. Akcija spodbuja k varni in odgovorni vožnji vseh udeležencev v prometu, so zapisali na ministrstvu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija