ZMAGOSLAVJE NA TEKMI SVETOVNEGA POKALA: Nika Prevc slavila na Ljubnem  

Slovenija

Smučarska skakalka Nika Prevc je z današnjo zmago na Ljubnem ob Savinji dosegla 113. slovensko prvo mesto na tekmah svetovnega pokala. Slovensko slavje je s tretjim mestom dopolnila Nika Križnar. 

Nika Prevc je  v finalu zadržala prvo mesto in premagala sobotno zmagovalko Avstrijko Evo Pinkelnig ter Niko Križnar, ki je bila druga po prvi seriji, v drugi pa je za malenkost zaostala za Avstrijko in zabeležila četrte stopničke v sezoni. 

DVOJNE STOPNIČKE Nike Prevc in Nike Križnar pred domačimi navijači na Ljubnem ???? Do točk tudi Katra Komar, Taja Bodlaj,...

Posted by SloSki Nordic team on Sunday, 28 January 2024

Skakalke imajo 18 posamičnih ter dve ekipni zmagi, od tega eno superkipno, Slovenija pa je dvakrat slavila tudi na tekmah mešanih ekip.

18-letna Prevčeva je vodila že po prvi seriji, v drugo pa je zadržala 5,1 točke prednosti in prišla do šeste zmage v sezoni in karieri. S tem je postala najuspešnejša skakalka v zgodovini slovenskih skokov.

V finale se je uvrstilo šest Slovenk. 19. mesto je osvojila Katra Komar, 20. Taja Bodlaj, 22. Tina Erzar in 28. Ajda Košnjek.

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna v Willingenu, kjer bosta na največji skakalnici na svetu v soboto in nedeljo posamični tekmi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija