ZDRAVSTVENIM DELAVCEM, TUDI TISTIM, KI DELAJO S COVIDNIMI BOLNIKI, RAZDELILI NA MILIJONE NEUSTREZNIH MASK: Zagotavljajo 10-krat manjšo zaščito od navedene (VIDEO)

Trst

Italijanski finančni policisti so po celi Italiji zasegli več kot 60 milijonov zaščitnih mask, ki ne zagotavljajo ustrezne zaščite pred covidom-19. Preiskava se je začela prejšnji mesec, ko so v Furlaniji - Julijski krajini zasegli poldrugi milijon mask, poroča Primorski dnevnik.

Fotografija je simbolična. 

Kot poroča tržaški časnik, so po tem zasegu nadaljevali preiskavo, med katero so ugotovili, da je na milijone neustreznih mask razpršenih po celi Italiji.

Sporne maske, ki zagotavljajo desetkrat manjšo zaščito od navedene, je nabavil izredni komisar za covid-19, nato pa so jih razdelili med zdravstvenimi delavci in zdravniki, ki delajo v oskrbovanih zdravstvenih rezidencah in v drugih zdravstvenih ustanovah, v katerih zagotavljajo oskrbo tudi covidnim bolnikom.

#GDF #Gorizia sequestrate in tutt’Italia oltre 60 milioni di #mascherine pericolose per la salute. #NoiconVoi

Objavil/a Guardia di Finanza dne Torek, 30. marec 2021

Neustrezne zaščitne maske so dobili tudi reševalci v reševalnih vozilih in zdravstveni delavci, ki zagotavljajo oskrbo na domu, ter zdravstveno osebje, ki dela v operacijskih sobah in v stiku s covidnimi bolniki, še poroča Primorski dnevnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  30 .03. 2021 ob  19: 39
Za take kriminalce bi morala obstajat samo ena kazen.