ZD PIRAN NE BO VEČ TREBA NAJEMATI REŠEVALNIH VOZIL: Predelavo z izvirnimi rešitvami opravili v Kopru (FOTO)

Piran

V Zdravstvenem domu (ZD) Piran so pred dnevi prevzeli novo sodobno reševalno vozilo, s katerim bodo skrajšali odzivni čas za intervencije. Za nakup vozila z medicinsko opremo je ZD Piran odštel dobrih 141.000 evrov, občina pa je v letošnjem proračunu za ta projekt zagotovila 135.000 evrov.

Zdravstveni dom Piran je sicer že doslej imel v treh poletni mesecih ob pomoči drugih podjetij z dejavnostjo reševalnih prevozov najeta vozila za posredovanje in pomoč v primerih zdravstvenih stisk občanov in turistov. Z novim vozilom pa bo odzivni čas ekipe piranskega zdravstvenega doma hitrejši kot doslej tudi izven najbolj kritične poletne sezone in čez celo leto ob delavnikih v dnevnem času, ko so velika ovira na cestah prometne konice, so zapisali v ZD Piran.

Za nakup reševalnega vozila z medicinsko opremo so sami odšteli 141.359 evrov. Za projekt je Občina Piran v letošnjem proračunu sicer zagotovila 135.000 evrov, dodatnih 100.000 evrov pa je namenila še za dopolnitev delovanja službe nujne medicinske pomoči. S tem je občina omogočila službi nujne medicinske pomoči piranskega zdravstvenega doma učinkovitejše izvajanje njenega poslanstva.

Novo reševalno vozilo so zasnovali v koprskem podjetju Dejst, kjer so predelavo tudi izpeljali. Med izvirnimi rešitvami, ki so jih domislili v sodelovanju z zaposlenimi in na podlagi izkušenj bolnikov, izstopa modularna razporeditev prostora in opreme z osmimi osnovnimi možnimi izpeljavami in v stropu integrirano prezračevanje. Predelavo vozila v sodobno reševalno vozilo so v Dejstu izvedli v mesecu dni, so še zapisali v ZD Piran.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija