ZARADI SREDINIH PROTESTOV DODATNO DELO NA URGENTNI KIRURGIJI: Poškodovanih je bilo več oseb (FOTO, VIDEO)

Slovenija

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so potrdili, da so zaradi sredinih protestov obravnavali pet oseb, od tega tri policiste in dve drugi osebi. Poškodovani so bili obravnavani na urgentnem kirurškem bloku.

Že v sredo je policija sporočila, da je bilo med intervencijo na protestu poškodovanih več policistov, podatka o poškodovanih osebah, ki so se udeležile shoda, "pa še niso zabeležili".

Na protestnem shodu proti uveljavitvi pogojev PCT v Ljubljani je prišlo do incidentov. Potem ko se je množica približala vhodu v parlament in je v poslopje priletelo nekaj pirotehnike, je policija ljudi pregnala s solzivcem. Ko so nekateri začeli vanjo metati pirotehniko, pa je aktivirala še vodni top. V policijo so letele celo granitne kocke.

Več informacij o dogajanju na protestih po policija sporočila ob 12. uri, so sporočili z Generalne policijske uprave. Kratko izjavo za javnost bosta podala generalni direktor policije Anton Olaj in vodja sektorja splošne policije na Generalni policijski upravi Tomislav Omejec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  16 .09. 2021 ob  16: 07
kadar protestirajo kolesarji, zaprejo trg pred parlamentom. ko so nasilni plačanci poslani med protestnike pa je prosto. .....in nasilnežev ne bodo mogli nikakor izslediti....
siviovcar |  16 .09. 2021 ob  12: 01
Dobro da so bili cepljeni (PCT )