ZARADI NEPRILAGOJENE VOŽNJE PO CESTI RAZLIL BETON: Policisti odkrili še druge kršitve

Kronika

V sredo okoli 13.30 se je na cesti Razdrto–Postojna zgodila prometna nesreča. Prevrnil se je tovornjak, iz katerega je iztekal beton. Cesto je bila za promet zaprta več kot tri ure, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. 

Fotografiji sta simbolični. 

Kot so zapisali na koprski PU, je 43-letni voznik iz okolice Vrhnike peljal od Razdrtega proti Postojni. V levem ovinku je zapeljal preblizu desnemu robu vozišča, kjer ni odbojne ograje, in se je prevrnil na bok. Voznik se je v nesreči lažje poškodoval.

Policisti so obvestili podjetje Cestel, njegovi delavci pa so na kraju izmerili težo vozila. Ugotovljeno je bilo, da je skupna največja dovoljena masa presežena za 12 ton. Poleg tega je tovornjak vozil po cesti, ki je dovoljena samo za lokalni promet. Za podjetje bo uveden hitri postopek. Podatki s tahografa pa so že razkrili, da voznik ni prilagodil hitrosti vožnje lastnostim vozila, tovoru in cesti, zato mu sledi plačilni nalog.

Cesta je bila zaprta do 16.52, ko je bil promet ponovno sproščen.

V Šalari našli ukraden skuter 

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah sicer intervenirali v 24 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 122 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in dve tatvini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali dvakrat. Na območju PU Koper v zadnjih 24 urah niso obravnavali oseb, ki bi nedovoljeno prestopile državno mejo.

V sredo dopoldan so policisti med drugim prejeli klic občanke, ki je povedala, da je v Šalari ob smeteh bel skuter Piaggio ZIP, kar se ji je zdelo nenavadno. Policisti so na kraju ugotovili, da sta na skuterju dejansko poškodovani obe ključavnici, po številki šasije pa ustreza registrski tablici. Policisti so odšli do lastnice, ki je povedala, da je bil skuter parkiran v kolesarnici bloka, kamor pa je v zadnjih treh dneh očitno nekdo vlomil. Ukraden je bil še en skuter, in sicer Piaggio Liberty reg. št. KPGL-57. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija