Zaradi naravne nesreče po pomoč v Evropsko unijo

Slovenija

Žled in led, ki je vkoval večji del Slovenije, je po mnenju predsednice vlade Alenke Bratušek, ki si je ogledala razmere na Postojnskem, naravna nesreča velikih razsežnosti. Za zagotovitev oskrbe z električno energijo bi potrebovali veliko število agregatov, ki jih v Sloveniji trenutno ni, zato bodo za pomoč zaprosili Evropsko unijo.

Elektro podjetja po Sloveniji se trudijo uporabnikom ponovno zagotoviti dobavo električne energije. V celi državi je ostalo brez električne energije okrog 88.000 odjemalcev. Najhuje je na Postojnskem in Pivškem, kjer so nekateri odjemalci brez elektrike že od petkovih zgodnjih jutranjih ur.

Poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan, direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But ter predstavniki Elektra Primorska in Elektra Ljubljana so predsednici vlade Alenki Bratušek in ministru za obrambo Romanu Jakiču poročali o razmerah, stanje na Postojnskem in Pivškem so si pozneje tudi skupaj ogledali na terenu.

Že v soboto je izpostavo Uprave RS za zaščito in reševanje v Postojni obiskal predsednik republike Borut Pahor in izrazil hvaležnost vsem, ki prostovoljno ali profesionalno pomagajo ljudem, ki so jih prizadele vremenske razmere.

Deli novico: