ZAPOSLENIM V INTEREUROPI DVIGNILI PLAČE: "Dobra popotnica, da vsaj malo ublažimo podražitve"

Koper

Hišni sindikat in uprava Intereurope sta dosegla dogovor o štiriodstotnem dvigu vseh osnovnih plač zaposlenim, ki bo veljal za nazaj, in sicer od 1. januarja 2022, je pojasnil sindikalist Aleksander Vinkler. Sindikat je sprva predlagal dvig plač zaposlenim za 4,9 odstotka.

"Mislim, da je to dobra popotnica vsaj za letošnje leto, da vsaj malo ublažimo podražitve," je izplen pogajanj ocenil predsednik sindikata Intereuropa/ŠAK KS 90 Vinkler.

Kot je dodal, so po njegovem mnenju ob koncu pogajanj vsi zadovoljni, dogovorili pa so se v "pravem duhu". Tudi zato računa, da bodo stvari "šle lepo naprej" in da bo tudi njihovo delo potrdilo doseženi dogovor.

Hišni sindikat je sredi januarja vodstvu Intereurope predlagal dvig vseh plač v podjetju za 4,9 odstotka, za kolikor se je zvišala tudi minimalna plača v državi.

Kot je tedaj ocenil Vinkler, bi tolikšen splošen dvig plač vsem zaposlenim zahteval okvirno okoli pol milijona evrov dodatnih sredstev, kar pa glede na minulo poslovanje in dobiček družbe ne bi smelo biti težav.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija