ZAOSTROVANJE UKREPOV V SOSEDNJI ITALIJI: Prepovedani sprehodi po mestnem jedru

Svet

V Italiji so v zadnjem dnevu potrdili skoraj 38.000 novih okužb z novim koronavirusom, umrlo je še 636 covidnih bolnikov, kažejo podatki italijanskega ministrstva za zdravje. V deželah Furlanija - Julijska krajina, Benečija (Veneto) in Emilija Romanja ob tem zaostrujejo ukrepe za zajezitev novega koronavirusa.

V zadnjih 24 urah so v Italiji izvedli rekordnih več kot 234.600 testiranj na novi koronavirus in potrdili 37.978 novih okužb, kar je približno 2000 manj od rekorda, o katerem so poročali v soboto.

Delež pozitivnih testov je v zadnjem dnevu znašal 16,2 odstotka, medtem ko so v sredo poročali o 14,6 odstotka pozitivnih testih v zadnjih 24 urah, poročajo italijanski mediji.

KAKO NAJLAŽJE DO RECEPTA ALI ZDRAVNIKA? V ZD Koper je to tako enostavno (VIDEO)

Svoje delo so zaradi aktualnega stanje glede koronavirusa prilagodili tudi v koprskem zdravstvenem domu, tako med drugim do nadaljnjega osebno naročanje ni mogoče. Da bi obiskovalcem kar se da poenostavili postopek naročanja, so na njihovi spletni strani pripravili obrazec e-naročanje, s katerim boste najlažje prišli do zdravnika ali recepta.

Skupaj se je v slovenski zahodni sosedi doslej z novim koronavirusom okužil 1.066.401 človek. Aktivno je okuženih 635.054 ljudi. V zadnjih 24 urah je umrlo še 636 covidnih bolnikov, kar je največ v enem dnevu od 6. aprila. Skupaj je ta bolezen v Italiji zahtevala 43.589 življenj.

Še naprej narašča število covidnih bolnikov v bolnišnicah. Trenutno jih je tam več kot 33.000, od tega 3170 na intenzivni negi, kar je 89 več kot v sredo.

"Bolnišnice so pred kolapsom," je v sredo opozorilo več združenj zdravnikov in medicinskih sester, navaja nemška tiskovna agencija dpa. Direktor ene od lombardijskih bolnišnic Claudio Zanon je ob tem danes posvaril, da so zdravstveni delavci vse bolj izgoreli in brez motivacije.

Bolnišnica Valduce v mestu Como, ki jo vodi, nima več prostih postelj, zaradi okužbe z novim koronavirusom pa ne more delati 70 od 600 tamkajšnjih zdravnikov in medicinskih sester. V sredo so morali zapreti tudi urgenco.

IDEALNI POGOJI ZA DELO TIK OB MORJU: Izberite si poslovni prostor v koprski marini

Marina Koper d.o.o. v na novo zgrajeni stavbi na Kopališkem nabrežju, ki se dizajnersko in funkcijsko popolnoma sklada z okoljem, tj. morjem in plovbo, prodaja prostore za pisarniške, trgovske ali storitvene namene, v skupni izmeri približno 1.000 kvadratnih metrov.

Dežele na severu Italije Furlanija - Julijska krajina, Benečija (Veneto) in Emilija Romanja so se zaradi porasta okužb odločile za zaostritev ukrepov za zajezitev epidemije, ki bodo v veljavi najmanj do 3. decembra. Sprehodi na ulicah in trgih v mestnem jedru po novem niso več dovoljeni. V supermarketih lahko nakupuje samo en družinski član. V prvih dveh urah po odprtju trgovin imajo prednost pri nakupovanju v supermarketih starejši od 65 let, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija