'ZADETA' 52-LETNICA ZA VOLANOM: Med postopkom je imela pri sebi heroin in tablete

Kronika

Pri Cereju so v ponedeljek koprski policisti ustavili 52-letno voznico osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,0 mg/l alkohola, opravljen hitri test na heroin in kokain pa je bil pozitiven. Odrejen ji je bil tudi strokovni pregled, katerega je odklonila. V postopku so ji zasegli manjšo količino prašnate snovi (heroin) in šest tablet Supstitol, ki vsebujejo prepovedano drogo. Policisti so ji odvzeli vozniško dovoljenje, sledi ji hitri postopek in globa ter obdolžilni predlog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. 

V ponedeljek popoldan pa so policisti v Babičih ustavljali osebni avto, ki na znake ni ustavil takoj, ampak šele v Vanganelu. 47-letni voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa so bile nameščene tablice, ki ne pripadajo temu vozilu. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,40 mg/l. Vozilo so zasegli, vozniku sledi obdolžilni predlog.

V Luciji so policisti zasegli skuter 20-letnemu domačinu, ker je opravljen izredni tehnični pregled pokazal predelavo vozila. Sledi obdolžilni predlog.

Pri Postojni je nekdo vlomil v parkirano tovorno vozilo in ukradel plačilno kartico za gorivo.

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka zjutraj do danes zjutraj obravnavali šest državljanov Afganistana. Vse so obravnavali policisti Policijske postaje (PP) Ilirska Bistrica. Postopki še potekajo.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah ukrepali v 43 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 117 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, zasegli so tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in tatvino. Trikrat so intervenirali zaradi kršitev javnega reda in miru in obravnavali eno kaznivo dejanje nasilja v družini.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija