ZAČELE SO SE PRIPRAVE NA ISTRSKI IRONMAN: Prijavljenih že iz več kot 40 držav, a največ Slovencev

Koper

Lanska izvedba polovičnega ironmana slovenske Istre je presegla pričakovanja organizatorjev, ki zato letos ciljajo na prihod vsaj 1800 tekmovalcev. Zanimanja je precej, saj so štiri mesece pred dogodkom zabeležili že okoli tisoč prijav, največ prav iz Slovenije.

Na lanskem dogodku so imeli 1400 tekmovalcev, letošnji cilj pa je priti na številko 1800, je ob robu današnje novinarske konference v Kopru za STA pojasnil predstavnik organizatorjev Jurica Barać.

Trenutno so že pri okoli tisoč prijavah, kar je približno 250 več kot v enakem obdobju lani. Za zdaj so prijavljeni tekmovalci iz več kot 40 držav, največ pa je Slovencev, ki jim sledijo Italijani in Avstrijci.

K tolikšnemu odzivu je po besedah Baraća verjetno pripomogla visoka stopnja zadovoljstva lanskih udeležencev, kot izhaja iz opravljenih anket. Da bi se več slovenskih triatloncev lažje udeležilo prireditve, bo start tekme letos zamaknjen za dve uri na 9. uro zjutraj.

Sicer pa istrski ironman ostaja namenjen rekreativcem, za katere pa se iz 30 na 40 povečuje število mest, ki z dobro uvrstitvijo vodijo do udeležbe na svetovnem prvenstvu na Havajih, je še navedel Barać.

Priprave na tekmo, ki bo ohranila isto traso kot lani, sicer potekajo dobro, med drugim se je k sodelovanju že prijavilo okoli sto prostovoljcev.

Direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak pa je poudarila priložnost, ki jo tovrstna prireditev predstavlja za promocijo Slovenije kot zelene in aktivne destinacije ter njenih znamenitosti.

Prav tako je Pakova izrazila zadovoljstvo, da se je z lanskim tekmovanjem Slovenija izkazala kot "odlična gostiteljica tudi najzahtevnejših športnih dogodkov".

Po njenih besedah bodo letošnji dogodek nadgradili z vidika trajnostnega pristopa, saj bodo posebno skrb posvetili zmanjševanju odpadkov, ki nastajajo pri tako veliki prireditvi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija