ZA VOLANOM UJELI 'ZADETEGA' PORTOROŽANA: Alkoholizirani vozniki v zadnjih 24 urah polno zaposlili policiste

Slovenija

Policisti so imeli v minulih 24 urah polne roke dela z alkoholiziranimi udeleženci v prometu. Zato opozarjajo, da cesta ni prostor, kjer se odvija veselica, zato taki ljudje tja pod nobenim pogojem ne sodijo. "Razmišljaj prej, ne potem, ker bo lahko prepozno," pozivajo.

Gorenjski prometni policisti so v četrtek zvečer na avtocesti pri Kranju obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Voznik tovornega vozila je od zadaj trčil v osebni avtomobil. Pri slovenskem vozniku tovornega vozila je alkotest pokazal prisotnost 0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Postopek proti vozniku tovornega vozila še poteka.

Še malenkost več je napihal tudi avstralski voznik po tistem, ko je v četrtek zvečer med Lipcami in Hrušico z osebnim avtomobilom zaradi kombinacije alkohola in nepravilne vožnje skozi delovišče avtoceste trčil v bočno zaporo in na nasprotnem smernem vozišču povzročil trčenje še dveh drugih vozil. Proti povzročitelju vodijo prekrškovni postopek.

Močno sta pretiravala še dva voznika, ki pa so ju policisti pravočasno izločili iz prometa. Na Bledu so vožnjo prepovedali vozniku brez vozniškega dovoljenja, ki je bil na hitrem testu pozitiven še na kokain in konopljo. Osebni avtomobil, s katerim je prevažal tudi tri potnike, so mu zasegli. Radovljiški policisti pa so iz prometa izločili voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka kar 1,04 miligrama alkohola.

'Zadet' vozil tudi 41-letni Portorožan

Pod vplivom prepovedane konoplje pa je glede na rezultat hitrega testa vozil tudi 41-letnik iz Portoroža, ki so mu v četrtek popoldne zasegli osebni avto. Poleg omenjenega tudi ni imel vozniškega dovoljenja, vozilu pa je potekla registracija. Na vozilu so bile nameščene registrske tablice, ki so sicer črtane iz registra. Strokovni pregled je voznik odklonil, čaka pa ga obdolžilni predlog, so sporočili s koprske policijske uprave.

Črnomaljski policisti so bili obveščeni o vozniku traktorja, ki naj bi vijugal po vozišču. Kršitelja so izsledili, 55-letnik pa je imel v litru izdihanega zraka 1,08 miligramov alkohola. Voznika so izločili iz prometa, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

O nevarni vožnji kolesarja, ki naj bi vijugal po vozišču in s tem ogrožal lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu, so bili nekaj pred 19. uro obveščeni tudi brežiški policisti. V Cerkljah ob Krki so 44-letnega kolesarja izsledili in ugotovili, da ima v litru izdihanega zraka 0,94 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Policisti opozarjajo, da alkoholizirani udeleženci na cesto ne sodijo, nevarni so lahko tudi že samo kot potniki. "To bi vsak moral razumeti, še preden začne s pitjem in uživanjem prepovednih substanc, očitno pa je žal tako, da taki ne razmišljajo ne prej in tudi ne vmes. Razmišljati bi začeli šele potem, ko bi že enkrat naredili problem, pa še to verjetno bolj v smeri iskanja izgovorov, da bi zmanjšali težo svojega početja," so kritični na Policijski upravi Kranj. Zato pozivajo vse, naj razmišljajo prej, da ne bo prepozno.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  14 .10. 2019 ob  02: 35
Na koncu vedno zmaga tisti na traktorju