POLICISTI PRIHITELI NA KOPRSKO TRŽNICO: Neznanci vlomili v trgovino in odnesli denar

Kronika

Danes zjutraj so bili policisti obveščeni o vlomu v trgovino na koprski tržnici, iz katere so neznanci po prvih podatkih odnesli nekaj gotovine, šlo naj bi za nekaj sto evrov. Kot nam je potrdila tiskovna predstavnica Policijske uprave (PU) Koper Anita Leskovec, so neznanci vlomili v trgovino z medicinskimi pripomočki Sanolabor, ki se nahaja v pritličju koprske tržnice. 

Do vloma je ponoči prišlo tudi v Ankaranu, kjer je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in premetal njeno notranjost. Kaj je odnesel, policisti še ugotavljajo.

Včeraj ob 14.20 je na relaciji Bertoki–Koper vozilo ostalo v okvari. Policisti so ugotovili, da se je predrla pnevmatika na tovornem vozilu, in sicer zaradi izrabljenosti. Vozniku je bil izdan plačilni nalog, sledi še hitri postopek za podjetje.

Domačin vozil 'zadet', strokovni pregled odločno odklonil

Ob 15.30 so policisti v Kopru, na pešpoti med Žusterno in Semedelo, ustavili mladeniča iz okolice Kopra s sopotnikom, državljanom Srbije, na mopedu. Vozilo je brez registrskih tablic in brez številk šasije ter predelano, zato so ga zasegli. Vsi postopki še potekajo. Trenutno se obravnava kaznivo dejanje ponarejanja listin, vozniku sledi tudi obdolžilni predlog zaradi različnih kršitev zakonodaje, so zapisali na PU Koper.

Ob 18.20 pa so v Portorožu zasegli osebni avto 41-letnemu domačinu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilu pa je potekla registracija. Na vozilu so bile nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo vozilu in so črtane iz registra. Zaradi suma, da vozi pod vplivom alkohola, mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,00 mg/l alkohola. Opravljen je bil še hitri postopek za prepoznavo znakov oz. simptomov, ki so posledica uživanja prepovedanih drog – ta je bil pozitiven na canabis. Odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega pa je na kraju odločno odklonil. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so od včeraj od 6. ure do danes do 6. ure obravnavali sedem oseb, ki so nedovoljeno prestopile hrvaško-slovensko državno mejo. Policijska postaja (PP) Pira je obravnavala pet državljanov Iraka, ki so vsi v postopku zaprosili za mednarodno zaščito, policisti PP Ilirska Bistrica pa so obravnavali dva državljana Albanije, ki bosta danes vrnjena hrvaškim varnostnim organom. Policijski postopki sicer še potekajo, so še sporočili koprski policisti.

Policisti PU Koper so tako v zadnjih 24 urah intervenirali v 31 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 88 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali štiri tatvine in eno ponarejanje listin. Posredovali so tudi zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  11 .10. 2019 ob  14: 25
Imamo brezdomce ki zicajo za flaso vina v resnici pa nobenemu nic nocejo,potem so tisti ki skadijo en spinel nekaj casa so v svojem svetu vendar ne povzrocajo skode,in potem so odvisniki od heroina in kokaina ki bi prodali svojo mater za eno dozo.
Abstinenca je tako mocna da oseba zgubi pamet,ne razmislja vec.
In ta ki mu ga dostavlja se ne obremenjuje z tem kaj bo njegov biznis povzrocil cloveku,vazno mu je da ima promet,da denar prihaja in praznuje ce dobi nove stranske,skace od veselja!
Pac to je isto kot plevel na vrtu,ga oberes in pol spet zraste.
15 let zapora!!
Stric iz ozadja |  11 .10. 2019 ob  14: 04
Bravo, aegida..... vse to je res! A glej ga zlomka, ki ti isti ljudje (če je to pravilni naziv, ker zame so bistveno manj) delajo tudi za varnostne organe.... in jim je posledično dovoljeno vse... So pa tudi iz nekaterih družin, starši pa so tudi kr'neki.... Iz prve roke...
aegida |  11 .10. 2019 ob  13: 47
Koprska tržnica....še mnogo tega se bo dogajalo.Treba je samo pogledati, kdo se čez cel dan tam zadržuje.Tržnica in park nasproti Mude sta postala točki, kjer se družijo narkomani.V marketu tam, ves čas kradejo, tudi pred očmi drugih kupcev.Od 7h zjutraj se tam "žica" denar in med vikendi zjutraj, je nemogoče oditi v kiosk, da te ne dregajo in nikakor se jim ne moreš izognit.Enkrat sem enemu nekaj rekel, pa mi je pokazal žepni nož.Če jaz to vse vem in lahko vse moje trditve podkrepim z imeni....je katastrofa, da to ne ustavijo tisti, kateri so zadolženi za to.V prej omenjenem parku je postala stalnica, da narkomani uporabljajo igle, sredi belega dne in to pred otroki.V popoldanskih urah se družijo tam in nosijo vrečke s pivom.Vsak narkoman ima pravico, da se zadržuje, kjer hoče, da dobiva socialno pomoč, da brezplačno dobiva metadon, da krade in grozi....kje pa so pravice nas ostalih?Zakaj nekdo ne preveri delovanje metadonske ambulante?Ves čas se trdi, da zdravilo dobijo samo "čisti".Prisežem na svoje življenje, da poznam poimensko ljudi, kateri se drogirajo s heroinom in vseeno dobijo odmerek zdravila.Med vikendi se ga celo prodaja....tržnica, pomol,....KAJ SE RES NE DA NIČ UKRENITI?