ZA OBISK FITNESOV IN HOTELOV OBVEZNO POTRDILO O CEPLJENJU: Posebna aplikacija bo omogočala določene 'ugodnosti'

Svet

Izrael namerava že do konca meseca začeti izdajati t. i. zelene dovolilnice, s katerimi bodo lahko tisti, ki so že bili cepljeni proti covidu-19, obiskali določene hotele, fitnese in druge ustanove za prostočasne aktivnosti. Prejeli jih bodo tudi tisti, ki so preboleli to bolezen, je včeraj napovedal izraelski zdravstveni minister Julij Edelštajn.

Izraelska vlada namerava 23. februarja zagnati aplikacijo, v kateri bo zabeleženo, da je bil nekdo cepljen proti covidu-19, oziroma, da ga je prebolel. V njej naj bil tudi 72 ur star rezultat testiranja na novi koronavirus, kar bi posamezniku omogočilo, da mu ne bi bilo treba upoštevati določenih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa, poroča izraelski portal ynet.

Izrael, ki ima okoli devet milijonov prebivalcev, je ena najuspešnejših držav pri cepljenju proti koronavirusni bolezni 19. Doslej so s prvim odmerkom cepili 3,6 milijona ljudi, od tega jih je 2,2 milijona prejelo že oba odmerka, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Država se sicer kljub strogim omejitvenim ukrepom še naprej sooča tudi z visokim številom novih okužb z novim koronavirusom. V zadnjem dnevu so po podatkih zdravstvenega ministrstva potrdili 6062 novih okužb, kar je približno 2000 manj kot pred tednom dni. Število hudo bolnih ostaja visoko, in sicer jih je 1020.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija