ZA BOŽIČ IN SILVESTROVO BREZ OMEJITEV GIBANJA: Gantar razkril, kako naj bi preživeli praznike

Slovenija

Zdravstveni minister Tomaž Gantar je sinoči gostoval v oddaji 24 UR zvečer in povedal, kakšen predlog glede ukrepov čez praznike so včeraj popoldne poslali na vlado. "Za 24., 25. in 31. december ter za 1. januar smo predlagali, da se prekine omejitev gibanja med občinami in omejitev gibanja po 21. uri," je povedal.

Gantar je sicer priznal, da ga sprostitev ukrepov zelo skrbi, a hkrati razume potrebo ljudi po stikih za praznike. Druženje bi omejili na šest oseb iz dveh gospodinjstev (otroci niso všteti). Poleg sprostitve gibanja med občinami in prekinitve policijske ure, bi sicer ostali ukrepi ostali v veljavi.

Ob tem je minister svetoval, naj se vsi, ki načrtujejo druženje, pred in po srečanju za nekaj časa samoizolirajo.

Glede odprtja šol je Gantar predlagal, da bi se odprle 10. januarja, v prvem tednu novega leta pa bi lahko testirali vse učitelje v sklopu akcije masovnega testiranja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  18 .12. 2020 ob  11: 41
"Ob tem je minister svetoval, naj se vsi, ki načrtujejo druženje, pred in po srečanju za nekaj časa samoizolirajo." Očitno nima pojma o tem narodu. Že sedaj izigravajo premnogi vse zakone in omejitve, kaj šele, da jim daš zeleno luč in samo nasvete.
Ištrijan |  18 .12. 2020 ob  09: 16
Sliši se zelo prijetno. Vprašanje pa se postavlja samo po sebi, kaj bo prineslo to druženje in vsesplošno sproščanje (v smislu okužb in obolelosti) po praznikihjQuery112302985715145929311_1608279049145?!!!

Ima to sprošanje dejansko strokovno osnovo, ali je to zgolj Janezov (menefregistični) manever po tem, ko mu je Karlo pokazal prst na sredini roke......in zdaj je Jnaezek zelo užaljen, užaljen Janezek pa je zmožen marsi česa!!