Z MINISTRSTVA ZA INFRASTRUKTURO NA ČELO GEN ENERGIJE: Košorok bo od jutri vodil drugi steber slovenske energetike

Slovenija

Nadzorniki Gen energije so potrdili medijske napovedi in na včerajšnji seji za generalnega direktorja družbe imenovali donedavnega državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo Blaža Košoroka. Mandat bo nastopil 1. aprila, so nocoj sporočili iz družbe.

Blaž Košorok, donedavni državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo

Dodali so še, da v tričlanskem vodstvu podjetja ostajata poslovni direktor Danijel Levičar in finančna direktorica Gordana Radanovič.

O imenovanju Košoroka na položaj generalnega direktorja drugega stebra slovenske energetike sta pred tem na podlagi neuradnih informacij že poročala Finance in N1. Košorok je načrte o njegovem imenovanju za N1 potrdil že ob svoji razrešitvi s položaja državnega sekretarja v ponedeljek. Vlada je to storila na njegovo lastno željo.

Za imenovanje na funkcijo generalnega direktorja Gen energije naj bi sicer prispelo šest kandidatur, po informacijah Televizije Slovenije je bila med njimi tudi kandidatura dolgoletnega prvega moža Martina Novšaka, ki so ga nadzorniki razrešili pred mesecem dni. O tem in drugih podrobnostih sicer iz družbe po seji nadzornikov niso poročali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  31 .03. 2022 ob  14: 41
domobrančki pa sploh ne kadrujejo politično !? ha haha