VZNEMIRJUJOČI PRIZORI MUČENJA SLONOV: Nanje streljali z bližine, jim odrezali rep in si čestitali (VIDEO)

Svet

Nedavno se je pojavil posnetek Wayna LaPierrea, vodje ameriške NRA – vplivnega združenja, ki se zavzema za pravico do lastništva orožja. Na posnetku je prikazano, kako ubije slona v Bocvani.

Wayne LaPierre

Video, ki je bil posnet leta 2013, je prvič objavil New Yorker pred dvema dnevoma. Na posnetku je razvidno, da je LaPierre slona najprej ustrelil od daleč in ga pri tem ranil. Ker ga s tem ni povsem pokončal, ga je vodnik pripeljal bližje in mu pokazal natančno kam naj strelja, da bo slona ubil.

LaPierre je nato slona večkrat ustrelil, a omenjene točke ni zadel in ga zato ni pokončal. Po tretjem strelu je LaPierrejev svetovalec in vodnik, Tony Makris, dvignil puško in žival ubil. Nato se je obrnil in LaPierreju čestital.

Susan LaPierre

V drugem delu videoposnetka LaPierrova žena Susan ubije še enega slona, mu odreže rep, ga dvigne v zrak in reče "zmaga".

Posnetki so jasno sprožili ogorčenje raznoraznih združenj za zaščito živali.

BBC navaja, da lov na slone v Bocvani leta 2013 ni bil nezakonit, od tedaj pa so uvedli nove omejitve. Lani je Mednarodna zveza za ohranjanje ogroženih vrst na seznam ogroženih vrst uvrstila tudi vrsto slonov, katerega je ustrelil LaPierre.

Predsednica skupine za zaščito živali PETA, Ingrid Newkirk, je posnetke obsodila, ameriški kongres pa pozvala k prekinitvi vseh zvez z NRA. "V ozadju mačo poze se skrivajo prestrašeni majhni ljudje iz NRA, ki plačajo več deset tisoč dolarjev, da bi nekdo drug našel žival, ki bi jo nato lahko ubili od blizu," je dejala NewKirk.

A NRA je svojemu vodji stala ob strani. "Posnetki prikazujejo nekaj, kar je v celoti dovoljeno in se izvaja v skladu z vsemi pravili in predpisi," je dejal tiskovni predstavnik NRA Andrew Arulanandam in dodal, da takšen lov "prispeva k lokalni skupnosti in okolju".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija