VOJAŠKO LETALO ZADELO ŽICO DALJNOVODA: Incident preiskuje posebna komisija

Slovenija

Na območju občine Dravograd je dopoldne med rednim načrtovanim usposabljanjem letalo Slovenske vojske med nizkim preletom oplazilo žice daljnovoda, poroča center za obveščanje. Poškodovano letalo je varno pristalo na letališču Edvarda Rusjana v Mariboru. Po podatkih Policijske uprave (PU) Celje nobena oseba ni bila poškodovana.

Gre za vojaško letalo pilatus PC 9, ki je zadelo žice daljnovoda na relaciji Sv. Duh–Bukovje. Na PU Celje so bili o dogodku obveščeni danes nekaj po 11. uri.

Po navedbah centra za obveščanje je zaradi poškodbe na daljnovodu brez oskrbe z električno energijo ostalo 13 odjemalcev. Poškodbo daljnovoda sanirajo dežurni delavci elektro podjetja, pomoč pri transportu novega vodnika preko reke Drave pa so jim s čolnom nudili prostovoljni gasilci iz Dravograda.

Po podatkih s spletne strani Slovenske vojske je do dogodka prišlo med rednim usposabljanjem pilotov 152. letalske eskadrilje Slovenske vojske. Dogodek je takoj začela preiskovati stalna komisija za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov vojaških zrakoplovov, več informacij pa bo znanih po končani preiskavi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Duracell |  28 .11. 2019 ob  10: 44
-1
Zaključek komisije, kvazipilot nič kriv, kabel mu je v zrak skočil.
Tiramola  |  27 .11. 2019 ob  22: 30
Slovenska različica TOP GAN
Pilot Tom Kretenko