VNAPREJ DOGOVORJEN RAZPIS? Svet zavoda Zdravstvenega doma Koper po tihem išče direktorja

Koper

Svet zavoda Zdravstvenega doma (ZD) Koper je 23. januarja objavil razpis za delovno mesto direktorja. Ta je objavljen v uradnem listu, kandidati pa morajo izpolnjevati nič kaj zahtevne pogoje, zato so se v javnosti že pojavila ugibanja o tem, ali ni zadeva že vnaprej dogovorjena.

Kandidati, ki se prijavljajo za delovno mesto direktorja ZD Koper morajo poleg splošnih pogojev določenih z zakonom imeti visoko strokovno izobrazbo, najmanj pet let delovnih izkušenj in znanje italijanskega jezika. Med zaželenimi pogoji pa so poznavanje zdravstvenega sistema in vodstvene izkušnje.

Izbrani kandidat bo imenovan za štiri leta, s soglasjem ustanovitelja, torej Mestne občine Koper. Kandidati pa morajo prijavi v roku 15 dni od objave razpisa priložiti še program dela ter razvoj zavoda za naslednja štiri leta.

ZD Koper zdaj kot vršilec dolžnosti vodi Igor Hrvatin, ki je na tem mestu še v času županovanja Borisa Popoviča nasledil Matevža Ravnikarja. Junija lani je svet zavoda Hrvatinu podaljšal mandat za največ eno leto oziroma do imenovanja novega direktorja. Že takrat se je govorilo o novem svetu zavoda, ki je bil v tajnosti očitno oblikovan v začetku tega leta.

Po zadnjih dostopnih podatkih, je koprski občinski svet oktobra lani predčasno razrešil nekatere člane sveta ZD in na njihovo mesto imenoval nove predstavnike občine: Katjo Pišot Maljevac, Danijela Starmana, Stanislava Mahneta, Erika Ražmana, Ano Ugrin in Tino Mojškerc. Od prejšnje ekipe je svoj položaj obdržala le Jana Tolja. Svet zavoda sicer sestavlja 13 članov: trije predstavniki zaposlenih, trije predstavniki zavoda za Zavod za zdravstveno zavrovanje Slovenije ter sedem predstavnikov občin Koper in Ankaran.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  06 .02. 2020 ob  11: 29
@Tine
o ma ne samo odsluženi sds, tudi ta rdeči hrepenijo po stolčkih..v bistvu so vsi isti, vsi si rihtajo le stolček za svojo rit
KP stara garda |  05 .02. 2020 ob  13: 36
Hrvatin clovek brez hrbtenice,so ga setali levo in desno od Marjetice,Zavoda za sport pa vse do ZD.
Ocitno je konec zgodbe...prvi je bil pri koritu in prvi ki je pozapljajoco barko in njenega kapetana zapustil ob brodolomu.
Gostinstvo potrebuje kader....za pomivalca bo pa ja sposoben
Monteverdi |  04 .02. 2020 ob  21: 45
"Benzinajota" je Popović "šetal" levo in desno. Ta mu je vse vračal s kimanjem in smejanjem na ukaz. Očitno je prepričal tudi Bržana. Uboga občina, ki ne more ali noče poiskati sposobnih ljudi. Pa ta Igor ni edina "cvetka" v Bržanovem sistemu ....
kokodek |  04 .02. 2020 ob  17: 56
@Lili,ene in iste face se v Kopru vrtijo najmanj 16 let in zgleda, da so všeč tudi novemu županu
max |  04 .02. 2020 ob  17: 02
Nekateri ne rabijo papirnate izobrazbe, so se vse ključne zadeve naučili na "terenu". Vsaka čast novi oblasti za pokončno držo in načelnost. nooot.
Tine |  04 .02. 2020 ob  13: 53
@Oražem

Izgubil nisem nič, sem pa pridobil šuca za 2.470 eur na mesec za 40% delovnega časa in županovega soseda iz zavoda za zaposlovanje
Erazem |  04 .02. 2020 ob  12: 40
Tine, kaj vse si izgubil z odhodom Popovića?
vseved |  04 .02. 2020 ob  10: 42

Igor Hrvatin je eden redkih, ki ni zgubil stik z realnostjo, ki se ni povampiril ko se je usedel na stolček. Tudi če ne izpolnjuje vseh zahtev, naj kar ostane na direktorskem stolčku še naprej.
Tine |  04 .02. 2020 ob  10: 37
Da nima Bržan še kakšnega nesposobnega soseda za naštimat na delovno mesto direktorja? Naj pogleda pod rubriko odslužen sds kader, trajno nezaposliv, direktno iz zavoda za zaposlovanje na direktorsko stolček. En tak ala Draščić... Sram te bodi Bržan .... Bržan grobar Kopra
Lili |  04 .02. 2020 ob  10: 25
17
Kot obrneš, vedno par istih fac se vrti po vseh pomembnih funkcijah...tipi so sposobni a?