INTEREUROPA REFINANCIRALA VEČ POSOJIL: S sindikatom bank sklenila kreditno pogodbo v višini 54,85 milijona

Slovenija

Družba Intereuropa je v petek uspešno izvedla refinanciranje več posojil, ki jih je urejala leta 2012 sklenjena pogodba o finančnem prestrukturiranju. S sindikatom bank pod vodstvom NLB je sklenila dolgoročno kreditno pogodbo v višini 54,85 milijona evrov, večinski lastnik Pošta Slovenije pa je za 80 odstotkov posojila izdala poroštvo.

Kot so včeraj prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Intereurope, je novo posojilo sklenjeno v obliki dveh tranš, ena z ročnostjo sedem in druga z ročnostjo štirih let.

"Uspešno izvedeno refinanciranje omogoča družbi in skupini Intereuropa dolgoročno finančno stabilnost, prav tako pa daje dodatne možnosti razvoja v okviru skupine Pošta Slovenije," so navedli v družbi.

Pošta Slovenije je skoraj 81-odstotna lastnica Intereurope. Naložba v Intereuropo je prava pot, da združena skupina postane vodilni ponudnik logističnih in paketnih storitev za končne kupce v regiji, je minuli četrtek dejal generalni direktor Pošte Boris Novak in dodal, da skupina letos načrtuje skoraj 450 milijonov evrov prihodkov.

Intereuropa po finančnem in poslovnem prestrukturiranju v minulih letih sicer posluje dobro. Na ravni skupine je v prvih devetih mesecih lani ustvarila 120,2 milijona evrov prihodkov od prodaje, čisti dobiček je dosegel 4,2 milijona evrov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija