VIŠJE SODIŠČE V KOPRU NA STRANI KOKLA: Obsodba nekdanjega direktorja ŠOUP je razveljavljena

Kronika

Višje sodišče v Kopru je razveljavilo pogojno obsodbo, ki jo je koprsko okrajno sodišče izreklo nekdanjemu direktorju Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) Sebastjanu Koklu zaradi uporabe ponarejenega statuta ŠOUP, danes poročajo Primorske novice.

Višji sodniki so podvomili v ugotovitev okrajnega sodišča, da sum takrat, ko je Kokl kriminalistom izročil dokumentacijo s ponarejenim statutom, še ni bil osredotočenj nanj. Pri tem so pritrdili Koklovemu odvetniku Bojanu Pečniku, ki je opozarjal, da so kriminalisti takrat že vedeli, da s statutom nekaj ni v redu. O tem naj bi jim povedali vsaj dve priči, ki so ju že zaslišali.

Prav zaradi tega suma so policisti v dopisu med drugim zahtevali, da jim Kokl dostavi tudi statut iz leta 2007. Odvetnik je v pritožbi med drugim opozoril tudi na to, da v sodbi okrajna sodnica ni pojasnila, zakaj se je odločila za takšno kazen, kot jo je prisodila obtoženemu. Zapisala naj bi le, da je sledila predlogu tožilstva. Višji sodniki so pritrdili, da prvostopenjska sodba nima razlogov o izrečeni kazenski sankciji in da je zato prišlo do kršitve določb kazenskega postopka, še navaja časnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  14 .04. 2021 ob  13: 51
se pravi, da če si prevarant, je to čisto v redu jQuery112307752789261655029_1618401042503?!!!!