VELIKA FAVORITINJA IZ KOPRA PO NEUVRSTITVI V FINALE EME: "Nisem še rekla zadnje besede" (VIDEO)

Koper

Mia Guček se je na letošnjem izboru Ema s pesmijo Independiente predstavila v drugem predizboru. Kljub obetavnim napovedim se ji ni uspelo uvrstiti v finale, kot pravi Koprčanka, pa na tovrstnih glasbenih izborih še ni rekla zadnje besede in se bo zagotovo prijavila tudi na Emo 2023. Svoj letošnji nastop je ocenila kot pozitivno izkušnjo: "S svojim nastopom sem več kot zadovoljna. Z ekipo smo se že od decembra intenzivno pripravljali, da gledalcem dostavimo potencialno evrovizijsko točko in mislim, da nam je uspelo."

Mia Guček je na Emi nastopila s pesmijo Independiente.

"Bolj kot razočarana, sem srečna in hvaležna, da je Slovenija na moji strani. Dobila sem ze ničkoliko sporočil in klicev, tako od prijateljev, popolnih neznancev, slovenskih estradnikov in tujih evrovizijskih navdušencev. To je zame velika potrditev, da sem na pravi poti, kar mi pomeni veliko več od uvrstitve v finale," je po neuvrstitvi v sobotni finale izbora pesmi za Evrovizijo povedala Mia Guček.

Koprčanka je s pesmijo Independiente sicer v zadnjih tednih po mnenju gledalcev in bralcev običajno zasedala prva mesta na raznih slovenskih, evropskih ter evrovizijskih portalih in lestvicah, zato je iskreno pričakovala, da bo na Emi prišla vsaj med prvih 12 kandidatov, torej v finale.

"Kjub temu da se je moja pot na Emi končala prej, kot bi si želela, je bila to zame pozitivna izkušnja. Poleg tega, da sem s seboj pripeljala že preverjeno evrovizijsko ekipo, mi je bilo v veselje sodelovati tudi z zelo nadarjenimi slovenskimi imeni, kot so na primer Gaber Radojevič, ki je poskrbel za vrhunski zvok, in režiser Nejc Levstik, zaradi katerega je bil nastop res lepo skadriran," opisuje Gučkova in dodaja, da so se tudi z ostalimi nastopajočimi iz drugega predizbora odlično ujeli, zato lahko reče, da je bila kljub vsemu to zanjo lepa izkušnja.

"V svoji glasbeni karieri sem imela že ogromno vzponov in padcev. Že pred časom sem prišla do spoznanja, da iz vsake situacije, dobre ali slabe, odnesem le najboljše. Dobri trenutki mi dajejo zadoščenje, slabi pa motivacijo. Za napredek rabimo oboje," pravi pevka.

Njen vsakdanjik je kljub temu da ni več del Eme, zelo delaven. Pripravlja namreč kar veliko paleto novih skladb, delovno pa je tudi v njenem glasbenem distribucijskem podjetju otune, s katerim med drugim pripravljajo natečaj za nadobudne mlade glasbenike v Sloveniji. "Moj dom je Slovenija, tukaj imam družino in prijatelje, zato bom v bodoče aktivna tudi na domačih tleh," še napoveduje glasbenica, ki jo je pot zaradi študija klavirja zanesla tudi v Nemčijo, kjer je navdušila na tamkajšnjem televizijskem šovu Nemčija išče zvezdo.

Njen nastop v 2. predizboru Eme si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija