VAS ZANIMA SVET VINA? Udeležite se vinskih popotovanj pod taktirko glavnega enologa kleti Vinakoper

Koper

V kleti Vinakoper so pred šestimi leti pričeli z vinskimi popotovanji pod taktirko glavnega enologa Boštjana Zidarja. Dvigovanje vinske kulture, pridobivanje novih znanj o vinu in dvigovanje pričakovanj ljubiteljev vin. To je vodilo WineAcademy. Vino ljudi druži, povezuje in razvedri.

"Ljubitelji odličnih vin prisegajo le na najboljše, so tisti,  ki ustvarjajo trende ... Ravno oni nam omogočajo, da se  razvijamo in rastemo skupaj z njihovimi željami."

Nekajkrat letno tako organizirajo vodene strokovne delavnice, na katerih obdelajo različne vinske tematike. Razpon doživetij in znanj je zelo širok, od osnov degustiranja vina pa vse do arhivskih vin.

Poleg izobraževanja o vinu in vinski kulturi pa je sestavni del vsake delavnice tudi kulinarika. Jedi med degustacijo so skrbno izbrane ravno zato, da skupaj z vinom ustvarijo najboljšo simbiozo okusa.

Letos bodo izvedli štiri tematske delavnice. Prva z imenom Rdeči kralj; v družbi vinske kraljice slovenske Istre se bo odvila v petek, 19. aprila. Spoznali boste lahko razsežnosti refoška, najbolj zastopane vinske sorte slovenske Istre. Dogodka se bo udeležila tudi vinske kraljica slovenske Istre Julija Jogan.

V mesecu juniju bodo gostili karizmatično sommelierko in največjo strokovnjakinjo s področja žganih pijač in cigar v Sloveniji, gospo Majdo Debevc. Obeta se zanimivo spajanje vina in cigar. 

Za vinogradnika je september najlepši čas v letu, saj ga narava navadno obdari s svojimi plodovi. In ne le vinogradi, tudi njive so polne sadov. V sodelovanju s KZ Agraria Koper bodo udeleženci lahko obiskali rastlinjak in mediteranski vrt na Purissimi. V objemu vinogradov bodo ustvarjali kulinarične okuse Istre.

Wine Academy svoje znanje in izkušnje  prenaša na sodelujoče.  Kar znajo ... ponosno delijo z ljubitelji vin.

Meseca decembra, ko bo že samo ozračje praznično obarvano, vas bodo popeljali v mistični svet penečih vin. Spoznali boste razliko med peninami in šampanjci ter mnogo več iz sveta mehurčkov.


Vsaka izmed razpisanih delavnic je omejena na 25 oseb. Kotizacija za posamezni termin znaša 35 evrov.

Informacije in rezervacije: 05/66 30 147 ali po mailu: hisa.refoska@vinakoper.si

Deli novico: