VAS MOTIJO SIVI LASJE? Potem upoštevajte te nasvete strokovnjakinje (VIDEO)

Trendi

Strokovnjakinja za lase Trudy Hayes je povedala, da so potrebni le trije preprosti koraki za enostavno barvanje sivih las in dolgotrajno ohranitev barve. Trudy, ki na TikToku objavlja video vsebine pod vzdevkom @ravenhaircare, je v novem videu razložila, kako rešiti težave, povezane z barvanjem las, ki kažejo prve znake staranja.

Preden greste k frizerju se prepričajte, da nimate na laseh dosti laka ali silikona.

Pred barvanjem morajo biti lasje umiti. Čeprav so nekoč govorili, da je pred barvanjem bolje, da si ne umivate las, boste na ta način dodatno odprli lasno povrhnjico. Poleg tega je pomembno, da se pri umivanju las ne uporablja trde vode.

@ravenhaircare Is your grey hair resistant ?#greyhairdontcare #greyhair #hairexpert #hairtipsandtricks ♬ original sound - Trudy Hayes

Voda je namreč lahko mehka ali trda. Mehka voda je tista voda, ki je brez raztopljenega kalcija in magnezija. Ne vsebuje mineralov, ki bi tvorili usedline, zato se vodni kamen ne pojavi. Trda voda pa vsebuje raztopljene kalcijeve in magnezijeve ione, zaradi katerih se pogosto pojavlja vodni kamen. Pitna voda iz javnih vodovodnih sistemov je večinoma srednje trdote.

Frizer naj zmehča lase s peroksidom, ki ga nanese neposredno na sive lase. Peroksid bo odprl povrhnjico, da bo barva boljše prodrla v lase.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  24 .06. 2022 ob  08: 10
ja in čez dva tedna lasje zrasejo in smo spet tam