V STRUNJANU VABIJO NA ČISTILNO AKCIJO: Tradicionalni dogodek letos s posebnostjo

Piran

Turistično društvo (TD) Solinar, Krajinski park Strunjan in Terme Krka - Talaso Strunjan vabijo na že tradicionalno čistilno akcijo, ki bo v soboto, 7. maja, ob 9. uri. Udeleženci se bodo zbrali na parkirišču pod Hotelom Svoboda, ob vhodu na plažo.

Pomladni čas je priložnost za raznorazne čistilne akcije, nič drugače pa ni v Strunjanu, kjer sicer prirejajo več tovrstnih dogodkov. To soboto bo na sporedu tradicionalna čistilna akcija, ki jo ob pomoči partnerjev organizira TD Solinar.

Udeležencem bodo razdelili vrečke, rokavice si mora prinesti vsak samNa zbirnem mestu se bodo nato razdelili v skupine in se podali v različne smeri. Akcija bo predvidoma trajala do 13. ure, ko bo zbor pred barom Cavedin na malici.

BONUS VIDEO: Kdo je bil maršal Tito?

Udeležbo na čistilni akciji so napovedali tudi v AMD Pinko Tomažič Strunjan, Ribiškem društvu Solinar Strunjan, KS Strunjan, Hotelu Oleander, Centru za usposabljanje Elvire Vatovec Strunjan, Osnovni šoli Strunjan, Vrtcu morje Lucija – oddelek Strunjan in vrtcu La coccinella Piran – oddelek Strunjan.

Kot nam je pred akcijo zaupal Gianfranco Giassi iz TD Solinar, pa jih je letos kontaktirala tudi skupina Ukrajincev, ki se bo pridružila akciji. Z gesto se želijo zahvaliti Sloveniji in njenim prebivalcem za pomoč v vojnem času. Podobno so v Slovenski Istri že storili, in sicer v Čenturju, kjer so čistili v sodelovanju z Marjetico Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prč |  05 .05. 2022 ob  13: 44
Postavite kante pa bo manj smeti v naravi. Sredi kavedina sem skoraj eno leto gledal pločevinko piva, gospodom iz krajinskega parka ni padlo na pamet, da bi jo pobrali. Kaj bodo počistili tudi smeti prevoznika Krta, ki ležijo na več lokacijah v Strunjanu?