V SOBOTO JE V KOPRU 'TULIL' ALARM: Vlomili so v zdravstveni dom

Kronika

V soboto je nekdo vlomil v prostore zdravstvenega doma v Kopru, zatem pa ga je očitno pregnal alarm. Odnesel ni nič, so sporočili koprski policisti.

Fotografije so simbolične.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 85 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 246 klicev. Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so tri vozila. Zaradi kršitev javnega reda je bilo šest intervencij.

52-letnik vozil predelan skuter

V petek popoldan so policisti v Sečovljah ustavili 52-letnega voznika mopeda Sym Crox 50, ki je vozil s hitrostjo, ki je po oceni presegala 25 km/h. Odredili so izredni tehnični pregled zaradi suma predelave in ugotovljeno je bilo, da vozilo dejansko presega konstrukcijsko določeno hitrost. Voznik je napihal 0,60 mg alkohola v litru izdihanega zraka, sledi mu enotni obdolžilni predlog.

Kmalu zatem so v Luciji zasegli osebni avto 34-letniku iz okolice Kopra, ker ima pretečeno zdravniško spričevalo na kategoriji. Sledi obdolžilni predlog.

Med Valeto in Sečovljami najvišjo dovoljeno hitrost prekoračil za 67 km/h

V petek ob 17.30 so prometni policisti na cesti Valeta–Sečovlje 36-letnemu vozniku iz Izole začasno odvzeli vozniško dovoljenje zaradi prehitre vožnje izven naselja, saj je pri omejitvi 90 km/h vozil 157 km/h. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 17. uri je na mejni prehod Sečovlje pripeljal 49-letni Ankarančan z osebnim avtomobilom in želel izstopiti iz države. Pri opravljanju mejne kontrole so policisti ugotovili, da ima pri sebi več petard, katerih glavni učinek je pok (19 kosov Demon in 20 kosov Vampiro). V hitrem postopku mu je bila izdana globa.

V vasi Neverke je nekdo vlomil v poslovni prostor, iz katerega je ukradel tablični računalnik znamke Samsung Galaxy, gotovino, airsoft pištolo in plinske kartuše za airsoft.

Koprski policisti so v noči s petka na soboto obravnavali nasilje v družini. Nasilnežu je bila izrečena prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

Ob 23.20 so v Baču pri Pivki ustavili osebni avto, katerega 50-letni voznik je napihal 0,63 mg/l. Izdan mu je bil plačilni nalog, kaznovan pa je bil tudi po zakonu o nalezljivih boleznih, in sicer zaradi gibanja po 21. uri.

V soboto so policisti v Sečovljah ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Na Ravbarkomandi odkrili karambolirano in ukradeno vozilo

V noči s sobote na nedeljo, ob 2.50, so policisti na počivališču Ravbarkomanda obravnavali parkirano karambolirano in ukradeno vozilo Citroen Xsara. Voznik in sopotnik (oba doma z območja PU Nova Gorica) sta bila kaznovana zaradi kršitve zakona o nalezljivih boleznih, zaradi neupravičenega prehajanja med občinami in zaradi neuporabe zaščitne maske. Pri preverjanju so policisti ugotovili, da sta pri Logatcu trčila v ograjo, pa tudi, da je bilo vozilo ukradeno na območju PP Ajdovščina, zato so ga zasegli. Domnevni voznik je odklonil preizkus in prepoznavo simptomov na prepovedane droge. Postopki še potekajo.

Ilegalne migracije

Med vikendom so policisti na območju PU Koper obravnavali 36 ilegalnih migrantov, od tega 27 državljanov Afganistana (od teh so dva vrnili italijanski varnostni organi) ter sedem državljanov Kosova, enega državljana Irana in enega državljana Albanije, so sporočili s PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija