V SB IZOLA LANI OKOLI 600 PORODOV: Za porodnice s potrjeno okužbo imajo tudi posebno porodno sobo

Izola

V izolski bolnišnici so lani imeli praktično enako število porodov kot leto pred tem, in sicer okoli 600. Pri tem so zaznali določen odliv zaradi porodnic, ki so bile pozitivne na novi koronavirus in so šle rodit v terciarni oddelek v Ljubljano, je pojasnila predstojnica oddelka za ginekologijo in porodništvo Janja Zver Skomina.

Za primer, da zaznajo okužbo pri porodnici in ni varno, da bi ta šla rodit drugam, imajo sicer pripravljeno tudi posebno porodno sobo in v času epidemije covida-19 so imeli tudi nekaj tovrstnih primerov, je še navedla Zver Skomina. Postopki so sicer potekali brez težav.

Na oddelku za ginekologijo in porodništvo sicer tako kot drugod v bolnišnici sledijo navodilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) glede karanten in izvajanja pregledov v času epidemije, vendar razen kakšnega sporadičnega primera karantene na oddelku niso doživeli večjega izpada osebja oz. vdora okužb, je povedala predstojnica.

Tako so lahko kljub nekaj izoliranim karantenam delo opravljali z obstoječim osebjem in brez dodatnega kadra.

Zadnje obdobje za oddelek za porodništvo mineva brez posebnosti na področju investicij. Kot je pojasnila Zver Skomina, gre pri epidemiji za obdobje, ki je za vse zahtevno.

Prav zaradi epidemije se je poslabšalo poslovanje izolske bolnišnice kot celote. Kot je po decembrski seji sveta zavoda povedal direktor Radivoj Nardin, so v prvih desetih mesecih lanskega leta pridelali 2,3 milijona evrov primanjkljaja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija