V NAJETI HIŠI NAMERAVAL IZDELATI EKSPLOZIVNO NAPRAVO? 28-letni tujec priprt v Kopru

Kronika

Od 25. junija se je v priporu v koprskem zapor nahajal 28-letni državljan Nizozemske, ki je osumljen, da je v hiši na območju Ilirske Bistrice načrtoval izdelavo eksplozivne naprave. 31. julija bi tujca morali izročiti matični državi, a do izročitve še ni prišlo. 28-letnik zato ostaja v priporu.

Kriminalisti PU Koper so 31. julija po podani kazenski ovadbi na Okrožno sodišče v Kopru privedli 28-letnega državljana Nizozemske zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva.

Državljan Nizozemske se je namreč od 25. junija nahajal v priporu v Zavodu za prestajanje zaporne kazni Koper zaradi predvidene izročitve varnostnim organom Nizozemske na podlagi Evropskega naloga za prijetje in privedbo, vendar ta do konca julija ni bila realizirana.

Glede na do sedaj zbrana obvestila in dokaze je 28-letni tujec v najeti stanovanjski hiši na območju Ilirske Bistrice predhodno nabavil in posedoval sestavne dele, ki so potrebni za izdelavo improvizirane eksplozivne naprave, so sporočili s koprske PU.

Preiskovalna sodnica sodišča v Kopru je po opravljenem zaslišanju zoper osumljenega odredila pripor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  04 .08. 2022 ob  12: 42
Za rasfukat bankomate?