V KOMBIJU PREVAŽAL 20 ILEGALNIH MIGRANTOV: Je nepridiprav del večje tolpe tihotapcev?

Kronika

Včeraj zjutraj so policisti v Miljah aretirali tihotapca ljudi. 25-letnika, sicer tujega državljana, so zalotili, ko je s kombijem zapeljal v gozd, nedaleč od centra Milj, kjer je odložil skupino dvajsetih ilegalnih migrantov. Med njimi je bilo tudi nekaj mladoletnikov in ena ženska.

Fotografije so simbolične.

Operacijo je vodil namestnik tržaškega kvestorja Michele Vecchiet, policisti pa so si pomagali s posebnim avtomobilom za sledenje. S slednjim so zasledovali kombi in nato kolegom poročali o njegovi lokaciji. Tihotapec policistov še zdaleč ni pričakoval, ti pa so ga zalotili ravno, ko je odvažal ilegalne migrante.

Po poročanju italijanske policije so bili ti zaradi vročega dne in dolge vožnje iz Italije v Slovenijo zelo izčrpani in dehidrirani. Policisti so jim zato takoj ponudili svežo vodo.

Nepridiprava so nato aretirali in ga odvedli na zaslišanje na policijsko postajo v Milje, nakar so mu odredili pripor. Tuj državljan je osumljen kaznivega dejanja tihotapljenja ilegalnih migrantov na državno ozemlje. Zasegli so mu tudi vozilo.

Kvestura je v tiskovnem sporočilu pojasnila še, da je bila tokratna akcija del širše operacije, s katero se borijo proti tihotapcem na slovensko-italijanski meji. Policisti so preiskavo pričeli, ko so prijave na policijo podali prebivalci Milj. Ti so v zgodnji jutranjih urah na mestnih ulicah opazili sumljive kombije. Policija ne izključuje dejstva, da je bil nepridiprav del večje tolpe tihotapcev z ilegalnimi migranti, še piše Primorski dnevnik. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija