V Izoli zagorele palme, v Fiesi avto

Kronika

Včeraj so gasilci na Obali imela kar veliko dela. V Izoli so zagorele palme, v Fiesi pa je zagorelo osebno vozilo.

 

Stanovalci so pogasili pet palm

Včeraj ob 20.31 so zagorele palme med športno dvorano in Ulico Emilia Driolia v Izoli. Še pred prihodom gasilcev JZ GB Koper na kraj dogodka, so tamkajšnji stanovalci pogasili pet palm, ki jih je ogenj osmodil. Gasilci so opravili strokovni ogled, so še zapisali na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

V Fiesi krajani pogaslili vozilo

Ob 12.05 so gasilci JZ GB Koper intervenirali v avtokampu Fiesa, kjer je zagorelo osebno vozilo. Še pred prihodom gasilcev na kraj dogodka so uspeli vozilo pogasiti krajani.

Deli novico:

Brez javnih žalitev |  17 .12. 2014 ob  10: 54
Tako kot v vsakem poklicu, so ljudje, ki ne delajo nič in so ljudje, ki poleg svojega dela opravljajo še delo tistih, ki ne delajo nič. Tako je tudi pri gasilcih. Niso vsi gasilci pridkani, tako kot opisujejo posplošeno spodnji komentarji kot nekakšne super heroje. Sveda nekateri so več kot super heroji, ne pa vsi. Poznam tudi take, ki požigajo namenoma, zato, da izkazujejo svojo čast, delo in podobno.

Sem mislil, da so prostovoljni gasilci zato, ker radi pomagajo ljudem v stiski, kadarkoli, kakorkoli, kjerkoli. Vse kaže, da ni ravno tako, vsaj iz spodnjih komentarjev. Ker, če bi bilo tako, spodnji komentarji (npr. dvs) ne bi bili tako žaljivi (beseda bedak ipd. so žaljivke - to je osebnostna sodba na podlagi enega komentarja) do ostalih drugače mislečih.

Se strinjam, brez gasilcev marsikatero življenje bi upihnilo svečo, tudi brez policistov, bi bilo drugače, pa brez zdravnikov ipd. So pa primerki, ki se odločijo za poklic, ki ga ne znajo oz. ga ne zmorejo oz. so iz drugih razlogov ga ne morejo profesionalno opravljati. Jaz bi rade voje šel za prostovoljnega gasilca, vendar se ne čutim sposobnega, da bi opravljal to delo tako korektno in profesionalno. Moraš biti tudi v fizično dobrem stanju, sicer, lahko ne, da ne pomagaš, ampak povzročiš še negativne škodljive posledice. Aha ?

Torej, če je nekdo imel slabe izkušnje z gasilci, še ne pomeni, da si zasluži žaljivo obravnavo.
iebeck |  16 .12. 2014 ob  14: 52
Uredniku Regional Obala.

Zakaj za pisanje tekstov ne zadolžite osebo z znanjem slovenskega jezika ?

Toni |  16 .12. 2014 ob  14: 46
Ta diskusija me čudi: vi o gasilcih in njihovem plemenitem delu (hvala bogu, da jih imamo!), o divjakih, vandalih, piromanih, požigalcih in kriminalcih, ki uničujejo javno dobro, požigajo drevesa, kante za smeti in tujo imovino pa nič! O, ne, oni so pa ubogi otroci, ki izživljajo svoje frustracije s požiganjem, ropanjem, kriminalom. Oni pa se vam smilijo ali kaj, ko jih žandarji zgrabijo za goltanec in privedejo pred preiskovalnega sodnika. Takrat pa mamice in očkoti v luft, pa pritožbe do ustavnega sodišča v stilu "moj otročiček pa ja ni naredil kaj takega". Ja, taki smo....v Butalah Butalci!
Saj ne more biti res............ |  16 .12. 2014 ob  13: 34
Če ne bi bilo takih gasilcev na Obali in po celi Sloveniji bi marsikdo tenko piskal, z mano na čelu.
Sem mislil, da sem nedotakljiv, pa sem skoraj zgorel pri živem telesu. So prileteli od kdo si ga ve kje in STROKOVNO pogasili, altro ke alkohol žurke in podobne monade, ki jih navajate. Ko je vse končalo bi jih najraje vse poljubil na rit. Vsevedneži pa se malo skulirajte in molite boga, da ne boste nikoli rabli pompjerjev.
dvs |  16 .12. 2014 ob  12: 33
Na Obali oprostite ampak vi ste BEDAK. Iz tvojega pisanja je razvidno da si velik podpornik PROSTOVOLJNIH gasilcev. Tistih, ki gredo iz služb iz dopustov iz spanca pomagat ljudem v stiski. In ne mislim samo na svoj gasilski okoliš katerega sigurno kot velik POZNAVALEC poznaš bodisi Izolskega kot Piranskega. Lep primer imaš letošnji žled in pa poplave. Medtem ko si ti pil kavo so tej katere imaš ti za pijance pomagali ljudem v stiski, cele dneve ter noči bedeli da lahko pomagajo ljudem. Sigurno pa veš tudi da občina Piran in Izola po določenem delitvenem ključu sofinancirajo GASILSKO BRIGADO KOPER katere ustanoviteljica je Mestna Občina Koper http://supervizor.kpk-rs.si/podj/98576801/ kar poglej si koliko. Torej Izola poklicnih gasilcev nima in za 24urno požarno varnost Izolskih občanov skrbi GB, prostovoljci jim zgolj nudijo suport.. In kot tak STROKOVNJAK sigurno veš tudi, da ima občina Piran izpostavo gasilske brigade Koper v prostorih Portorožke marine in so najbrž slednji izvozili na požar avtomobila v Fijeso ampak so še vedno poklicni gasilci KOPERSKE GASILSKE BRIGADE in ne Piranski gasilci. Nobeno društvo v Občinah Izola,Piran,Koper nima poklicnega jedra in so samo PROSTOVOLJNA GASILSKA DRUŠTVA . Torej izvozijo ko imajo čas saj so PROSTOVOLJNA GASILSKA DRUŠTVA. Takih pametnih primankuje v Obalnih prostovoljnih gasilskih društvih tako, da ti predlagam da se včlaniš v katero izmed njih pa boš ti zastonj 24ur na dan skrbel za požarno varnost. Ali pa morda kakšne župana prepričal da bi lahko tvoje bližnje društvo zaposlilo poklicno gasilsko jedro. Aja ne, za take kot si ti je najlažje sedet za računalnikom in pisat bedarije.
@evian in kritik |  16 .12. 2014 ob  12: 09
TOČNO TAKO!!!!!

IN VSI BUTLI SPODAJ PODPISANI VAS JE LAHKO SRAM - KRETENI ZARUKANI !!!!
evian |  16 .12. 2014 ob  11: 37
Kakšne neumnosti. Kaj pa ko so bile poplave in so gasilci npr v Izoli, Piranu delali celo noč? Prostovoljni gasilci! In nekateri prebivalci niso bili pripravljeni niti pijače ponuditi. Taki se zdaj oglašajo
kritik |  16 .12. 2014 ob  11: 22
Za vse ki pišete take komentarje koga potrebujemo in kdo kaj dela zazgite si hiše pa boste vidli koga rabiš in kdo vam bo pomagal
Na Obali |  16 .12. 2014 ob  10: 50
-11
gasilci samo popivajo in se vozijo s kamiončinom, aja, pa še gasilske veselice prirejajo. Ko je pa nujno potrebna njihova pomoč pa ,...kje so ?..ni in ni,..toliko o naših obalnih gasilcih,.

Aja, zakaj so v Fieso prišli gasilci iz Kopra? Kaj v Piranu jih nimajo ?
Ben |  16 .12. 2014 ob  08: 30
-3
ma kaj zadaj gasijo prebivalci! pr nas?