V IZOLI NADALJUJEJO Z DELI: Parenzano bodo dodatno osvetlili in označili

Izola

Občina Izola nadaljuje z urejanjem kolesarske poti Parenzane. Do konca meseca bodo zaključili prvo in drugo fazo ureditve odseka poti od priključka z Južno cesto do počivališča Pit-Stop, tako da bo pot osvetljena, preplastena in dodatno označena. Dela se bodo na drugih odsekih nadaljevala vse do konca maja.

Tretja in četrta faza trase, ki obsega odsek Livade-Rikorovo-Podstena do počivališča na Parenzani in katere vrednost znaša 289.000 evrov z DDV, bosta končani do marca, so pojasnili na izolski občini.

Po zaključku del na trasi Parenzane bodo pristopili še k ureditvi manjkajočega dela kolesarske poti na Južni cesti, in sicer od dvignjenega platoja do križišča s cesto A. Trasa na delu Južne ceste bo končana do maja letos, vrednost del pa znaša 37.300 evrov z DDV.

Sicer so na Občini Izola v sklopu ureditve kolesarskih poti do izteka lanskega leta prenovili traso od meje s koprsko občino do krožišča pri Avtokampu Jadranka v vrednosti 480.000 evrov. Pot je bila preplastena, opremljena s talnimi označbami in novo razsvetljavo. Odsek od nadvoza Ruda do krožišča pri avtokampu, ki je bil predhodno v nivoju z glavno cesto, so v sklopu urejanja nadvišali, kar je znatno pripomoglo k varnosti kolesarjev na tem delu.

Občina v prihodnje na tem območju načrtuje postavitev informativnih tabel, na katerih bo natančneje pojasnjen prometni režim na Parenzani. V sklopu sprejetega predloga participativnega proračuna za prvo območje bo na posameznih odsekih poti urejeno tudi umirjanje prometa.

????‍♀️????Do konca januarja bo zaključena že druga faza ureditve kolesarske poti na trasi Parenzane. Pot bo osvetljena,...

Objavil/a Občina Izola - Comune di Isola dne Petek, 22. januar 2021

Kot so namreč še pojasnili na občini, gre pri Parenzani za daljinsko kolesarsko pot v upravljanju direkcije za infrastrukturo. V skladu z veljavnimi predpisi je kolesarska pot površina, prvenstveno namenjena kolesarjem, kar pomeni, da se jim morajo vsi ostali udeleženci v prometu podrejati. Koristijo jo lahko tudi uporabniki kmetijskih zemljišč za dostop do njih, če ni druge povezave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
cazzimperio  |  27 .01. 2021 ob  14: 22
Taka železniška postaja kot na črno beli sliki stoji še vedno v Sečovljah.

Podobna je bila tudi v Luciji. A je nekega dne kamen postaje pristal na škarpi nekega ministra.

Nekaj o tem kako občina Piran skrbi za dediščino........