V IZOLI BODO POSKRBELI ZA VEČJO VARNOST PEŠCEV: Razdelili bodo 300 odsevnikov in kresničk

Izola

Med 1. in 13. oktobrom bo potekala nacionalna akcija Pešec za večjo varnost pešcev, kateri se bo pridružila tudi izolska občina. V okviru preventivne akcije bodo tako v Izoli v četrtek med 17. in 19. uro sodelovali v vseslovenski terenski akciji razdeljevanja kresničk in odsevnih trakov na prehodih za pešce. Razdelili jih bodo kar 300. 

Na pobudo občinskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu se Občina Izola z občinskimi redarji in policijsko postajo Izola pridružuje vseslovenski terenski preventivni akciji deljenja odsevnikov, s katero želijo poskrbeti za večjo vidnost in s tem večjo varnost pešcev v prometu, ki spadajo med ranljivejše udeležence v cestnem prometu. Med najbolj ogroženo starostno skupino pešcev pa sodijo predvsem starejši, na eni strani zaradi pešajočih psihofizičnih sposobnosti, pogosto pa tudi zaradi slabše opaznosti, saj so pogosto temneje oblečeni.

Še posebej ob slabši vidljivosti so pešci vidnejši z odsevnim predmetom, kot je na primer kresnička. "Nosimo jo tako, da jo obesimo za pas ali žep, da prosto niha ob telesu, kjer jo lahko obsvetijo avtomobilski žarometi," sporočajo z izolske občine.

Akcija razdeljevanja kresničk in odsevnih trakov bo potekala v četrtek, 3. oktobra, od 17. do 19. ure, na prehodu za pešce na Prešernovi cesti, med Livadami in Kosovo ulico, ter na Trgu republike, kjer se stika več prehodov za pešce. "Razdelili bomo 150 kresničk in prav toliko odsevnih trakov, ki jih je zagotovila Agencija za varnost prometa, ki je tudi nosilec preventivne akcije," so še sporočili z občine.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija