PIRANSKA OBČINA ČAKA NA GRADBENO DOVOLJENJE ZA RIBIŠKO PRISTANIŠČE: S CI Seča dosegli velik napredek

Piran

Občina Piran nadaljuje aktivnosti za pridobitev gradbenega dovoljenja za ribiško pristanišče v Seči. Kot so pojasnili na občini, želijo oddati vlogo za gradbeno dovoljenje do konca oktobra. Za načrtovani poseg v tamkajšnjem krajinskem parku so pridobili soglasji zavoda za varstvo kulturne dediščine in zavoda za varstvo narave.

Trenutno čakajo na rezultate predhodnega postopka presoje okoljskih vplivov Agencije RS za okolje. Temu bosta sledila vodno soglasje in stavbna pravica, nakar bodo lahko oddali vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Šele po pridobitvi pravnomočnega gradbenega dovoljenja bodo nato lahko vložili prijavo na resorno ministrstvo za pridobitev evropskih sredstev. "Ker je slednje odvisno od različnih deležnikov, na katere občina nima neposrednega vpliva, je težko v danem trenutku pisati o zelo natančni časovnici," so še navedli na občini. Kot so dodali, morajo biti vsi projekti v okviru razpisnih pogojev za pridobitev evropskih sredstev za področje ribištva v perspektivi 2016-2020 v celoti zaključeni do konca leta 2020.

V pogovorih s Civilno iniciativo Seča so sicer po zagotovilih občine dosegli velik napredek. Upoštevali so številne popravke, ki jih je zahtevala civilna iniciativa, o določenih pa še potekajo usklajevanja, kjer naj bi projektanti v kratkem predstavili najnovejšo verzijo projektne dokumentacije.

Vseh predlogov različnih civilnih iniciativ in deležnikov občina ne more upoštevati. Eden takšnih je predlog, da v ribiškem pristanišču ne bi smela biti privezana plovila, daljša od 11 metrov. "Če bi Občina Piran slednje upoštevala, bi školjkarjem, ki na območju ribiškega pristanišča Seča že nekaj let uporabljajo do 17,5 metra dolga plovila, onemogočila delovanje in preživetje," so navedli. Ob tem so dodali, da načrtovano pristanišče ne bo večje od obstoječega, novi pomol pa bo denimo celo manjši od sedanjega.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija