V ITALIJI V VELJAVO STOPILI STROŽJI UKREPI: Necepljeni večinoma izključeni iz javnega življenja

Svet

V Italiji so danes v veljavo stopili strožji ukrepi za zajezitev novega koronavirusa, v skladu s katerimi so necepljeni oziroma tisti, ki covida-19 niso preboleli, izključeni iz večjega dela javnega življenja. Vstop v restavracije, kulturne ustanove in na športne prireditev imajo namreč le cepljeni in prebolevniki.

Strožji ukrepi, ki jih je vlada premierja Maria Draghija sprejela konec prejšnjega meseca, bodo veljali najmanj do 15. januarja. Iz ukrepov so izvzeti otroci do 12. leta starosti.

Vsi potniki v javnem prometu, tudi mestnem, pa morajo biti cepljeni, prebolevniki ali morajo imeti negativen test na novi koronavirus.

Italijani svoj status dokazujejo s t. i. zelenim potrdilom, ki je na voljo v digitalni ali natisnjeni obliki, poročajo tuje tiskovne agencije.

Na smučiščih v Italiji velja pravilo PCT, medtem ko lahko gredo v gorske koče samo cepljeni in prebolevniki. Tujci lahko svoj status dokazujejo z evropskim covidnim potrdilom.

S 15. decembrom bo v Italiji postalo obvezno cepljenje za osebje, zaposleno v šolah, policiste in vojake. Že od aprila je cepljenje proti covidu-19 obvezno za vse zdravstvene delavce.

Od oktobra v Italiji velja tudi pravilo, po katerem morajo biti vsi zaposleni cepljeni, prebolevniki oziroma morajo imeti veljaven test na novi koronavirus.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  06 .12. 2021 ob  13: 18
Pogoj PCT bi moral veljati tudi pri nas, ne pa da so prepovedali hrano in pijačo na stojnicah.
Martin Kacur |  06 .12. 2021 ob  08: 56
-4
Malo pretirano ampak pravilno, kogar je pičila kača se tudi vrvi ustraši.