V ISTRI PRVI PRIMER NOVE BOLEZNI, KI JE POSLEDICA OKUŽBE S KORONAVIRUSOM: Zbolevajo tudi otroci mater, ki so bile pozitivne

Istra

Kot kaže, vseeno ne drži, da otrok in mladih covid-19 ne prizadene v tako veliki meri kot odrasle. Nova bolezen, ki se pojavlja pri otrocih in mladih po Evropi, se je pojavila tudi pri dečku iz Pulja. 

Strokovnjaki opozarjajo, da se med otroki pojavlja multisistemni inflamatorni sindrom, ki je posledica okužbe z novim koronavirusom. Gre za novo bolezen, ki so jo odkrili pred šestimi meseci v prvem valu pandemije.

Do sedaj so na Hrvaškem zabeležili nekaj deset primerov tega sindroma. Mlajše osebe zbolevajo širom Evrope, med drugim pa tudi otroci mater, ki so bile na testiranju pozitivne

Kot poročajo hrvaški mediji, naj bi bil deček iz Pulja sin znane televizijske novinarke, ki želi ostati anonimna. Zdravi se na Kliniki za pediatrijo v Reki.

Strokovnjaki o sindromu še ne vedo veliko, zatrjujejo pa, da je povezan s covidom-19. Značilnosti so povišana telesna temperatura, otekanje bezgavk, kožne spremembe, izpuščaji in spremembe sluznice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija