V INTEREUROPI BI IMELI VIŠJE PLAČE: "Glede na dobiček ne bi smelo biti težav"

Koper

Sindikat v Intereuropi je vodstvu družbe predlagal dvig vseh plač v podjetju za 4,9 odstotka, za kolikor se je zvišala tudi minimalna plača v državi. Intereuropa v zadnjih letih posluje zelo dobro, zato z dvigom ne bi smelo biti težav, je ocenil sindikalist Aleksander Vinkler.

Splošen dvig plač vsem zaposlenim bi po zelo okvirnih ocenah sindikata zahteval okoli pol milijona evrov dodatnih sredstev, za kar pa glede na minulo poslovanje in dobiček družbe ne bi smelo biti težav, je poudaril predsednik sindikata Intereuropa/ŠAK KS 90.

Vinkler je pri tem opozoril tudi na uravnilovko, ki bi sledila zgolj dvigu minimalne plače v podjetju.

Danes so imeli prvi sestanek z vodstvom Intereurope, a Vinkler vsebine pogovorov zaenkrat ni želel komentirati. Naslednji sestanek bo verjetno na vrsti že v prihodnjem tednu.

Zaposlene medtem glede na dobro lansko poslovanje v prihodnjem letu čaka tudi udeležba na dobičku. Znesek udeležbe delavcev pri dobičku za poslovno leto 2021 pa bo znan konec aprila letos, ko bo sprejeto letno poročilo družbe.

Skupina Intereuropa je v prvih devetih mesecih lanskega leta sicer ustvarila 129,2 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 16 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček v višini 4,6 milijona evrov je presegel načrtovanega za 81 odstotkov in primerljivega lanskega za 90 odstotkov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  21 .01. 2022 ob  11: 10
udeležbo delavcev na dobičku podjetja je treba uzakoniti!!!!